Jayden Broers van De Rooi Pannen kanshebber voor Hart voor een kind award

Jayden Broers – student van De Rooi Pannen Tilburg – is genomineerd voor de Hart voor een kind award. De vmbo’er biedt op school een helpende hand aan klasgenoot Isa, die permanent in een rolstoel zit. De uitreiking is op 20 november 2021, zowel in de Week tegen Kindermishandeling als op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

Een duwtje in de rug

De hulpvaardige Jayden helpt Isa om zich veilig door het gebouw te verplaatsen. Want hoewel het gebouw van De Rooi Pannen toegankelijk is met een rolstoel, kan soms toch een duwtje in de rug nodig zijn. Dat bleek onder meer toen de lift een keer kapot was. Maar vooral zorgt hij ervoor dat zij gewoon een fijne tijd heeft op school.

Docent Paul Leeuwe van De Rooi Pannen heeft Jayden opgegeven voor de award. “Jayden zat vorig jaar in mijn mentorklas. Elke ochtend stond Jayden Isa op te wachten bij de achteringang van school. Hij heeft bijna geen dag overgeslagen. Het is juist ook die ondernemende houding die we op onze school aanmoedigen,” aldus Paul.

Jayden heeft in zijn klas intussen iets moois in gang gezet. “Toen er gevraagd werd wie er buddy voor Isa zou willen zijn, stak nog niemand anders z’n vinger op. Maar voor mij was dat geen probleem. Het mooie is dat iedereen in de klas nu wel gewoon wil helpen. Dat is helemaal geen punt meer!,” vertelt de vmbo leerling.

Hart voor een kind award

De Hart voor een kind award is bedoeld voor organisaties en mensen die goede dingen doen voor kinderen. Het is een initiatief van de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant. Met deze award willen de partners van de Taskforce aandacht vragen voor de rechten van ieder kind om gezond en veilig op te groeien.

De jury

De jury bestaat uit: Marcelle Hendrickx (wethouder jeugd gemeente Tilburg en voorzitter Taskforce Kindermishandeling), Peter van Steen (wethouder jeugd gemeente Heusden), Angelica Balatbat (lid landelijke jongerentaskforce), Levergio Bossers (lid jeugdwelzijnsraad Hart van Brabant) en Lian Smits (bestuurder Sterk Huis).