Nieuws

Energieadvies Gemeente Tilburg
Let op! Dit artikel is al 81 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Je huis energiezuiniger maken? Met een goed energieadvies weet je hoe je het aanpakt

Hoewel we al hebben mogen genieten van heerlijk lenteweer, is het ’s avonds nog steeds fris. Daarom is het wel zo fijn om er binnen natuurlijk warmpjes bij te zitten. Merk je dat het in je woning hier en daar tocht, dat je de verwarming steeds net een tikje hoger moet zetten en maakt je energierekening je ook niet bepaald gelukkig? Dan zou je eens kunnen kijken hoe het gesteld is met het energieverbruik van je huis. Grote kans dat je door wat maatregelen te treffen je huis aangenamer kan maken én je energierekening kunt verlagen. Gemeente Tilburg helpt je hier graag een handje bij, bijvoorbeeld met een goed energieadvies. 

Met energieadviezen bijvoorbeeld! Dit is het vervolg op de gratis online energiescan waar we eerder al over schreven. Wil je concreet aan de slag met verbeterpunten, maar vraag je jezelf af waar je moet beginnen en wat het kost? Dan kun je eens kijken naar een energieadvies op maat voor jouw huis.

Subsidies op energieadvies

Deze adviezen zijn nu deels – of zelfs volledig – gratis. Als huiseigenaar krijg je namelijk tot april 2021 subsidie op een onafhankelijk energieadvies. Deze adviezen worden uitgevoerd door professioneel opgeleide adviseurs van de 5 Tilburgse energiecoöperaties. Deze adviseurs kunnen direct een telefonisch advies geven, of een afspraak inplannen voor een uitgebreider advies. De energieadviezen zijn geheel vrijblijvend.

Verschillende adviezen

Optie 1: Kort energieadvies

Gratis. Ter waarde van €30,- euro.

Dit advies is bedoelt voor concrete vragen over bijvoorbeeld isoleren of energiebesparing. Dankzij de subsidie is dit energieadvies helemaal gratis! Je kunt hiervoor bellen naar 088 00 62 013. Als je liever je vragen digitaal stelt, kun je ook contact opnemen via het contactformulier. Meer informatie over dit advies vind je hier.

Optie 2: Online advies op maat

Eigen bijdrage: €20,- euro (voor een advies ter waarde van €90,- euro)

Met een bescheiden eigen bijdrage ontvang je een advies op maat dat is afgestemd op jouw woonsituatie. Ideaal als je niet precies weet hoe je woning is geïsoleerd, wat voor ketel je precies hebt en hoe het zit met de ventilatie in je huis. Met dit advies krijg je toegang tot een handige tool waarmee je samen met de adviseur aan de slag kan met een persoonlijk plan voor de verduurzaming van je woning. Ook krijg je na afloop een stappenplan inclusief kostenoverzicht. Meer informatie over dit advies vind je hier.

Optie 3: Adviseursbezoek aan huis

Eigen bijdrage: €65,- euro (voor een advies ter waarde van €210,- euro)

Met een eigen bijdrage van €65,- euro heb je de mogelijkheid om samen met een energieadviseur in jouw huis de mogelijkheden voor besparing in kaart te brengen. Doordat je één op één – op gepaste afstand met mondmaskers – door je woning loopt, kan de adviseur een concreet advies geven over de kleine en grote maatregelen die je kunt treffen in jouw huis. Na het bezoek ontvang je een uitgebreid rapport met een advies op maat, in de vorm van een stappenplan afgestemd op jouw woonsituatie. Meer informatie over dit advies vind je hier.

Ik wil aan de slag met mijn huis

Via deze website maak je een afspraak voor één van de drie mogelijke adviezen. Wil je eerst een online scan doet voordat je in gesprek gaat met energieadviseurs? Dat kan via deze link. Extra leuk is dat je tijdelijk een cadeaubon krijgt ter waarde van €15,- euro als je de (gratis) online scan hebt gedaan! Deze is te besteden in de webshop van het Regionaal Energieloket, waar je bijvoorbeeld LED-lampen, tochtstrips of radiatorfolie kan bestellen. Zo kun je snel een eerste stap zetten met energiebesparing.