Jermaine de Wind kan starten met zijn behandeling

Jermaine de wind

Jermaine de Wind kan door de massale steun van Tilburg en ver daarbuiten starten met zijn behandeling in Houston. Er is inmiddels genoeg geld ingezameld om de kliniek in Amerika te bezoeken en de eerste maanden van de behandeling medicijnen aan te schaffen. Aanstaande vrijdag vliegen ze naar Houston.

”Wie had dat gedacht? Van een uitzichtloze situatie, naar een kans op genezing,” valt de lezen op de website van Mainlife. Ook afgelopen weekend hielp heel Tilburg bij de inzameling van het benodigde bedrag. Zo collecteerde supportersgroep KS79 voor de wedstrijd Willem II – Heracles Almelo, werd Jermaine en zijn gezin uitgenodigd door Willem II waar ook aandacht werd gevraagd voor de actie en organiseerde 013 een benefietconcert.

”Wij hopen met heel ons hart dat de behandeling aanslaat en wij volgend jaar zelf een feest kunnen geven in 013 voor iedereen die ons gesteund en geholpen heeft.”

Steun Jermaine

Ondanks dat Jermaine kan starten met zijn behandeling, heeft hij nog niet het volledige bedrag bij elkaar. Alle steun is dan ook meer dan welkom. Zo kun je doneren via de website, meedoen met een bootcamp en yoga voor het goede doel, bieden op verschillende items die door de spelersgroep van Willem II beschikbaar zijn gesteld voor een veiling en staan er in verschillende winkels collectebussen waar je een bijdrage kunt leveren.

Verhaal van Jermaine de Wind

In 2008 is er bij Jermaine een hersentumor geconstateerd, op 20 december 2016 kreeg hij te horen dat hij nu acht afwijkingen in zijn hoofd heeft. Dit bleken Glioblastoma (GBM) te zijn. In Nederland is hier geen behandelmethode voor, maar de Burzynski kliniek in Houston biedt hiervoor speciale therapie. Hiervoor is €250.000,- nodig, maar de zorgverzekering betaalt hier niet aan mee. Daarom besloot Jermaine zelf het geld op te halen door een crowdfundactie.