Jeroen Spitzenberger, Hits van Hazes en meer: dit zijn de Tilburgse Theater Tips voor januari

De feestdagen zijn voorbij, Blue Monday ligt op de loer en onze agenda’s zijn een stukje leger deze maand. Zin en tijd om in januari een avondje naar het theater te gaan? Wij zetten elke maand dé Tilburgse Theater Tips voor je op een rijtje. Dit zijn gave voorstellingen waar nog steeds kaartjes voor te koop zijn. Check ze hieronder!

#1 De Liefde Begraven

Wat als je, met je ex, de hond die jullie ooit samen hadden, moet begraven? In dit tragikomische liefdesverhaal met topacteur en -actrice Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen zien twee ex-geliefden elkaar noodgedwongen terug. De ontmoeting duurt langer dan verwacht en haalt niet alleen de fijne herinneringen, maar ook frustraties en oningevulde verlangens weer boven. In een dialoog, die even confronterend als hoopgevend is, komen de twee tot nieuwe inzichten en doen ze een laatste poging om elkaar te bereiken. Zeer herkenbaar en, voor wie het wil, wellicht ook een leerschool.

  • Datum: woensdag 15 januari
  • Tijd: 20.15 uur
  • Tickets: €28,50

#2 Hits van Hazes

Na een succesvolle clubtour met de hits van Hazes, is het nu tijd om deze hits naar onze concertzaal te brengen! De muziek van André Hazes leent zich namelijk perfect voor theater, zeker als die wordt gebracht door theaterdier Martijn Fischer en zijn band. Martijn Fischer kroop al eerder in de huid van Hazes, met zijn rol in de musical ‘Hij gelooft in mij’ en in de film ‘Bloed, zweet en tranen’. De teksten van Hazes zijn enerzijds groots en meeslepend, anderzijds klein en ingetogen. Thema’s als de liefde en eenzaamheid worden bezongen, naast liedjes over het alledaagse leven. Het is een avond met een mix van levensliederen en feestmuziek, waarbij alle grote hits voorbijkomen!

  • Datum: vrijdag 24 januari
  • Tijd: 20.30 – 22.35 uur
  • Tickets: vanaf €27,50

#3 Verliefd op Ibiza (try-out)

Verliefd op Ibiza kennen we natuurlijk allemaal van de speelfilm uit 2013: hét thematische vervolg op Costa! en Volle Maan. Maar in januari staat de try-out voor deze heerlijke musical op het programma bij Theaters Tilburg. Verliefd op Ibiza is een verhaal over grenzeloze hartstocht, op dat ene eiland waar vijftigers veertig willen zijn, veertigers dertig en twintigers de weg kwijt zijn. Iedereen uit de familie van vergeten popicoon Lex wordt hopeloos verliefd. Op nieuwe gezichten, op oude bekenden, op nieuwe kansen, op waanideeën en op het zonnige Spaanse eiland zelf. Tijdens de hete zomer komen ze erachter dat liefde zich niet aan de gebaande paden houdt. Én dat Ibiza meer is dan feestjes bij ondergaande zon.

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.