Jeugd Ambitiegroep Tilburg Road Runners kent succesvolle start

Begin september is atletiekvereniging Tilburg Road Runners gestart met een speciale groep voor jeugdleden die serieus met hardlopen bezig willen zijn. Inmiddels hebben zich 16 jeugdleden bij deze groep aangesloten en wordt er veel ambitie getoond.

Tilburg Road Runners heeft altijd veel aandacht voor jeugdige hardlopers gehad. Zo zijn er iedere week vijf trainingsmomenten voor de jeugd.  Jonge atleten krijgen zo de mogelijkheid om optimaal de hardloopsport te beoefenen: op de baan, in de bossen, en natuurlijk ‘on the road’. Dit alles in een sfeer van plezier, sportiviteit en enthousiasme! Met de start van de jeugd Ambitiegroep wil Tilburg Road Runners ambitieuze jonge atleten de kans bieden om een stapje verder te gaan. De jeugdleden krijgen de gelegenheid om helemaal voor het hardlopen te gaan.

“Trainen in de Ambitiegroep betekent dat je samen met de trainer een doel formuleert waar je vervolgens naar toe traint. Dat doel kan een bepaalde wedstrijd zijn, maar ook een persoonlijk doel”, aldus Ronald Rombouts, coördinator jeugd.  “We willen van de Ambitiegroep een hechte groep maken, die elkaar steunt, aanmoedigt en helpt. Het is heel belangrijk dat iedereen met plezier naar de trainingen komt en het naar de zin heeft. Zonder plezier kun je nooit je doel bereiken! Maar naast de gezelligheid is het belangrijk dat je serieus de trainingen doet: je wilt immers beter worden.”

De jeugd Ambitiegroep van de Tilburg Road Runners traint tweemaal per week, op dinsdagavond en op donderdagavond. Meer informatie is te vinden op de website van Tilburg Road Runners of te verkrijgen via email: jeugd@tilburgroadrunners.nl.