Jeugdcircus Pinilotta treedt als enige jeugdact op bij festival Circolo

jeugdcircus Pinilotta

Tilburgs jeugdcircus Pinilotta staat als enige jeugdact op festival Circolo. Ze danken dit optreden aan de winst van de publieksprijs vorig jaar, bij Circus Got Talent. Zeventien jonge circusartiesten laten op zaterdag 13 oktober in het Leijpark in Tilburg zien wat ze in huis hebben. En dat is heel wat. Want je komt niet zomaar tussen (internationaal) circustalent op de planken.

Amy’s greatest dream

Het optreden is een eerbetoon aan Amy. Zij zat op circusles in Goirle en droomde erover om later in een echt circus op te treden. Voor haar wordt deze droom helaas nooit meer werkelijkheid. Amy stierf drie jaar geleden op achtjarige leeftijd. Met deze show laat circus Pinilotta zien dat Amy niet wordt vergeten. Sterker nog, ze laten haar droom tot leven komen.

Wervelende show

In 25 minuten worden toeschouwers meegenomen in een wervelende show met een mix van circusdisciplines, op de grond en in de lucht. De jonge circusartiesten trainen al maanden zo’n twee keer in de week voor deze show, naast de gewone circuslessen. Madelief (11): “Het is gewoon supercool om mee te mogen doen aan festival Circolo. We trainen veel, maar omdat het zo leuk is, voelt het niet als trainen, maar gewoon als samen plezier maken.”

Meemaken en beleven?

Op zaterdag 13 oktober treedt Jeugdcircus Pinilotta twee keer op bij festival Circolo: om 13.30 uur en 15.00 uur. Kaartjes zijn te koop aan de kassa voor 4 euro per stuk.

Circus Pinilotta

Drijvende krachten achter Circus Pinilotta zijn professionele circusartiesten Andre Vylehzhanin en Iola Töning. Zij hebben jarenlange internationale circuservaring. Zo heeft Andre vele jaren met het Russisch staatcircus gereisd. Hij deed ervaring op als fakir, clown, paarden kaskadeur (russiche kozakken) en met roofdieren en katachtigen. Iola was trapeze artieste, clown en assistant bij verschilende acts. Ook zijn ze beiden ervaren circusdocenten.

Iola: “Een circusgezegde is: Eenmaal een paar schoenen versleten in de circuspiste, dan wil je nooit meer iets anders. Dat geldt voor ons ook. Het circus zit in ons hart, dat gaat nooit meer weg. Voor ons is er niks mooiers dan die liefde en passie doorgeven aan iedereen, maar vooral aan de jeugd.”