Johan van Zelst uitgeroepen tot conciërge van het jaar

johan van zelst

De verkiezing conciërge van het jaar is dit jaar gewonnen door Johan van Zelst van basisschool Don Sarto. De verkiezing werd dit jaar voor de 7e keer  georganiseerd door D66 Tilburg. Alle basisscholen in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout zijn benaderd om mee te doen. 

Uit de inzendingen blijkt weer eens hoe belangrijk conciërges zijn. Ze zijn onmisbaar, geliefd en alleskunners. Er kan helaas maar één winnaar zijn en dat is dit jaar Johan van Zelst.

Unaniem gekozen

De jury bestond ditmaal uit Jeroen Zeeuwen (uitvoerend bestuurder Stichting Boom), Jorine Vermeulen (Secretaris d66 Midden-Brabant) en Frans van den Abbeelen (de winnaar van vorig jaar). Zij kozen unaniem voor de inzending van de basisschool Don Sarto. “Uit de inzending werd duidelijk dat alle betrokkenen van de school Johan op handen dragen,” aldus het juryrapport.

Belangrijke rol

Verder blijkt uit de inzending dat Johan van Zelst een belangrijke rol speelt in het creëren van een aangenaam klimaat waarin kinderen kunnen leren: “De conciërge maakt deel uit van die stabiele basis die nodig is voor een aangename sfeer oftewel een aangenaam klimaat. Alleen dan voelen kinderen zich prettig en komen kinderen tot leren.”. Johan is niet alleen belangrijk voor de school, maar ook in de wijk Broekhoven speelt Johan een belangrijke rol:  “Don Sarto is een multiculturele wijkschool midden in Broekhoven en meneer Johan speelt een belangrijke rol in de verbindende rol die de school in de wijk speelt.”