John Beerens strijdt tegen eenzaamheid bij ouderen en jij kunt helpen

John Beerens

Beauty webshop JohnBeerens.com wil haar steentje bijdragen in deze, vooral voor ouderen, roerige coronatijden. Niet alleen wat gezondheid betreft, maar ook op sociaal emotioneel gebied. Deze kwetsbare doelgroep is de laatste tijd meer dan ooit vatbaar voor eenzaamheid.  

In de periode 1 mei tot en met 15 juni gaat er automatisch 1 euro van de omzet van John Beerens per verkocht haarproduct naar het Nationaal Ouderenfonds. Dit gaat om de merken L’Alga, SachaJuan en Waterclouds. Zo willen zij samen de strijd tegen eenzaamheid aangaan!

Waarom steunt JohnBeerens.com het Nationaal Ouderenfonds?

Elk jaar werkt John Beerens samen met een goed doel, omdat ze het als succesvol bedrijf óók belangrijk vinden om een steentje bij te dragen aan de maatschappij waar dit nodig en mogelijk is. Afgelopen jaar lag de focus op het goede doel Haarwensen. Haarwensen biedt kosteloos haarwerken aan kinderen die wegens ziekte of een medische ingreep te maken hebben met haaruitval. Met deze bijdrage konden zij kindjes die met haaruitval te maken hebben gelukkig maken met haarwerkjes. Dit jaar leggen ze de focus op de kwetsbare ouderen, die nu een moeilijke periode doormaken, omdat de meesten nog geen of beperkt bezoek ontvangen.

Nationaal Ouderenfonds

Dit jaar kiezen ze voor een actie in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds waar BN’er Gordon ambassadeur van is. Los van de coronacrisis is het al een kwetsbare doelgroep als we het hebben over eenzaamheid. Nu met de strenge maatregelen rondom kwetsbare ouderen, is dit alleen maar erger geworden. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst.

Een grote uitdaging in tijden waar afstand het belangrijkste beschermingsmiddel is voor kwetsbare ouderen. “Het zal maar je moeder of vader zijn die zich zo eenzaam voelt,” zegt eigenaar John Beerens. “Het idee alleen van een éénzame oma of opa bij het raam, die niemand heeft om koffie mee te drinken of om gewoon een beetje te kletsen, vind ik heel verdrietig. Wij hopen dat we met deze actie veel ouderen kunnen helpen om aan leuk (telefonisch)gezelschap te komen,” aldus Beerens.

JohnBeerens.com steunt project Zilverlijn

Het Nationaal Ouderenfonds verbindt mensen en organisaties om samen eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen aan te pakken. Eén van hun actuele projecten is de Zilverlijn. De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen. Vrijwilligers bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar behoefte aan is.

Medewerker Daan Krijger laat weten dat de projectsponsoren voor dit project zijn weggevallen. Dit betekent dat het Nationaal Ouderenfonds het project Zilverlijn met zogeheten ongeoormerkt geld moet financieren. Echter is het nooit zeker hoeveel er binnen komt op deze manier. “Juist nu, met de opschaling van de dienst vanwege het coronavirus, hebben we specifiek geld nodig voor de Zilverlijn. Dus een gerichte donatie aan dit project is erg welkom,” aldus Krijger.

Hoe kun jij eenzame ouderen steunen?

Na het één en ander te bespreken met Krijger kwam John Beerens met het leuke idee om de drie favoriete merken te koppelen aan het Nationaal Ouderenfonds. Het gaat om de merken L’Alga, Sachajuan en het Zweedse merk Waterclouds.

Als je toe bent aan nieuwe haarverzorging of gewoon je haar een boost wil geven aan voeding, kun je één van deze merken kiezen. Zo doneer je per product (van de betreffende merken) 1 euro aan de strijd tegen eenzaamheid bij ouderen.