Nieuws

JohnBeerens.com Nationaal Ouderenfonds
Let op! Dit artikel is al 117 dagen oud en wellicht niet meer relevant

JohnBeerens.com helpt eenzame ouderen: ruim 1200 euro opgehaald voor het Nationaal Ouderenfonds

Recent droeg beauty webshop JohnBeerens.com haar steentje bij aan het verminderen van eenzaamheid bij ouderen. Dit gebeurde middels een actie waarbij één euro per verkocht product, van de merken Waterclouds, L’Alga en SachaJuan, werd gedoneerd aan het Nationaal Ouderenfonds. Zo wist het bedrijf in een korte tijd een bedrag van €1244 in te zamelen voor het goede doel.

Kleine daad, grote impact

We kunnen er helaas niet omheen dat ouderen met name degene zijn die het sinds corona niet makkelijk hebben. Veel gezellige en gezamenlijke moment zitten er wegens de huidige omstandigheden niet meer in voor de ouderen. Emotionele eenzaamheid, het gemis van een intieme band met een ander, komt onder thuiswonende ouderen met een lichamelijke beperking steeds vaker voor tijdens de coronacrisis dan ervoor. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel in opdracht van het ministerie van VWS. “Wij leven mee met die oma of opa die weken lang niemand spreekt of ziet, dit is verschrikkelijk”, aldus eigenaar van het bedrijf John Beerens. Met deze kleine daad hopen we een grote impact te doen bij deze al zo fragiele doelgroep.

Verschillende activiteiten

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor alle ouderen in Nederland. Het is voor de organisatie belangrijk dat ouderen op een actieve manier oud kunnen worden. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Denk bijvoorbeeld aan een schrijf- of belmaatje. Maar ook worden de ouderen geholpen met online vaardigheden, zodat hun leven hiermee verrijkt wordt.

JohnBeerens.com en goede doelen

JohnBeerens.com draagt vaker haar steentje bij aan het goede doel. Zo steunden ze eerder ook Stichting Haarwensen in het verleden. De stichting zorgt ervoor dat er haarwerkjes gemaakt worden voor kinderen die (tijdelijk) kaal zijn. Welke goede doelen er in de toekomst door het bedrijf gesteund zullen worden, is afhankelijk van wat er binnen de maatschappij speelt. Er wordt goed gekeken naar wat er speelt op dat moment en waar het bedrijf op dat moment de grootste impact kan maken. JohnBeerens.com hoopt op deze manier ook andere bedrijven te inspireren hun steentje bij te dragen waar mogelijk. “Alle beetjes helpen en worden gewaardeerd”, aldus Beerens.