Jong DJ talent maakt opwachting in Brabantse Club-scène

Nederland is al jaren voorloper in de Club-scène met jonge en vernieuwende dj’s zoals Tiësto en Hardwell. 30 jonge Noord-Brabantse dj’s hopen in hun voetsporen te treden en maken binnenkort hun opwachting in de Club-scène tijdens de DJ-contest van Kunstbende Noord-Brabant. De dj’s zijn op 8 februari te zien in P79 in ’s-Hertogenbosch, op 13 februari in Club Blush in Eindhoven en op 23 februari in Club Epic in Tilburg.

De DJ Contest is en is verdeeld over drie avonden. Per avond gaan er 2 DJ’s door naar de finale. Één DJ wordt gekozen door de jury en één DJ wordt gekozen door het publiek.  De jury bestaat oa. uit Ben Penn (Jeroen Opstelten), DJ EZD (Damai Schenk), Tommy Walker en Sugarbelly (Ivo Dierx).

De finale van de DJ Contest is op 23 februari om 13:00 uur in Club Epic in Tilburg.  Typhoon, winnaar van de Grote Prijs en een Zilveren Harp geeft die middag een gastoptreden. De winnaar van de Brabantse DJ-Contest vertegenwoordigt Noord-Brabant tijdens de Landelijke Halve Finale DJ op 19 april in Studio 80 in Amsterdam.

Kunstbende
Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong, creatief talent.  Door middel van de landelijke wedstrijd en coaching werken we aan brede cultuurparticipatie en talentontwikkeling onder jongeren tussen 13 en 18 jaar. Naast de categorie DJ schrijven jongeren zich in in de categorieën; Muziek, Theater & Performance, Taal, Fashion, Dans, Film & Animatie en Expo. Deze deelnemers om een plek in de landelijke finale op 9 maart in het Chassé theater in Breda.

Voor meer informatie over onze activiteiten en de DJ-Contest verwijzen we naar www.kunstbendebrabant.nl.