Jonge creatieven werken acht uur over voor het goede doel

5 goede doelen, 25 creatieven, 5 mentoren, 5 opdrachten

Nieuwe Garde Tilburg, een netwerk voor jonge creatieven, organiseert op vrijdag 28 maart aanstaande opnieuw ‘8 Uur Overwerken voor het Goede Doel’ (8UO). Verspreid over de hele wereld vindt 8UO gelijktijdig plaats, en ook veel Nederlandse steden dragen die avond hun steentje bij vanuit onder meer Utrecht, Groningen en ook Tilburg. Om welke doelen het gaat, zal op de avond zelf onthuld worden.

“Goede doelen hebben hun geld hard nodig voor hún goede doel. Hierdoor blijven er vaak weinig middelen over voor het inhuren van adviesbureaus die ervoor kunnen zorgen dat ze een groter publiek bereiken”, aldus Herman Kopinga, initiatiefnemer van Nieuwe Garde Groningen. “Daarom doneren creatieven tijdens 8UO hun energie, expertise en goede ideeën en werken ze acht uur aan campagnes en ontwerpen voor huisstijlen, radiospotjes, websites, logo’s, commercials of wat er ook maar nodig is voor een specifiek goed doel.”

Het mes snijdt aan twee kanten. Goede doelen krijgen mooie gratis ontwerpen en goede ideeën; jonge creatieven kunnen de creatieve producten toevoegen aan hun portfolio én leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Daarnaast doet iedereen tal van waardevolle contacten op.

Voor zowel de goede doelen als creatieven belooft het 28 maart weer een geweldige avond/nacht te worden. In een ambiance van muziek, eten en drinken wordt er van elkaar geleerd, worden ervaringen uitgewisseld, contacten opgedaan en bovenal geweldige resultaten geboekt. Het verbinden van creatieven en creativiteit door middel van het leveren van een maatschappelijke bijdrage, is waar Nieuwe Garde voor staat.

Meedoen aan 8UO? Schrijf je nu in als deelnemer of mentor via https://www.nieuwegardetilburg.nl/2014/02/05/acht-uur-overwerken-voor-het-goede-doel/