Nieuws

ENTER Creative Hub
Let op! Dit artikel is al 13 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Jonge ondernemer start crowdfunding voor de ultieme creatieve broedplaats: ENTER Creative Hub

Creatieve ondernemer en maker Ruud Gelissen heeft al jaren een passie voor het samenbrengen van mensen. Binnen zijn werk als meubelmaker, liep hij al snel tegen een probleem aan: veel werkplekken zijn praktisch onbetaalbaar. Ruud bleek niet de enige startende ondernemer te zijn die daar last van heeft, dus neemt hij het heft in eigen handen om dit probleem op te lossen! Daarmee is ENTER Creative Hub geboren. Een gedeelde werkplek met kantoren, werkplaatsen en opslag, maar dan voor een leuke prijs. Om deze droom werkelijkheid te laten worden, is Ruud onlangs een crowdfunding gestart. 

Voorheen vervulde Ruud zijn passie voor verbinden met het bedrijf BEUN Creatives, waar hij door het hele land ging om mensen te vermaken op festivals. Mede door de pandemie is hij een nieuwe weg ingeslagen: hij begon als meubelmaker. Vooral die stap deed hem beseffen dat geschikte (en betaalbare) werkplekken schaars zijn.

De omgeving brengt mensen samen

“De omgeving waar je werkt, is belangrijk voor het creatieve proces,” aldus Ruud. “Ook voor iemand die bezig is met fotografie, een coach of zelfs een bierbrouwer. Creatieve ideeën beginnen te leven wanneer je er samen aan werkt, na een jaar aan de keukentafel kunnen een hoop mensen zich dat waarschijnlijk wel voorstellen.” Om de droom van ENTER Creative Hub werkelijkheid te laten worden, is Ruud onlangs een crowdfunding gestart waar iedereen mee kan investeren.

Meer dan een flexplek

ENTER Creative Hub wordt een locatie die verder gaat dan een  standaard flexplek. Het is een plek waar ondernemers elkaar verder helpen met dat waar zij goed in zijn. Zo helpt de fotograaf de banketbakker met het maken van toffe product foto’s. Je vindt er werkplaatsen, opslag, vaste kantoorruimtes, een binnentuin, en vergaderzalen die de creativiteit losmaken. Maar verder kan ENTER constant van gedaante veranderen, want of de ondernemer nu wil zeefdrukken of lassen, de juiste werkplek wordt geregeld.

Crowdfunding

Om dit project te realiseren is Ruud een crowdfunding gestart. Dit gaat hem – buiten de hulp van het ondernemerstraject van Gemeente Tilburg en andere investeerders – verder helpen om de droom van een creatieve broedplaats voor ondernemers te realiseren. Wil jij dit project ook funden of meer weten? Check dan deze website. Ondernemers met interesse kunnen meer informatie vinden op de website van ENTER Creative Hub.