Jongeren delen ‘naastenliefde’ bij de Vest

Acht jongeren van Christelijke Kampeerclub Driespan uit Hardinxveld-Giessendam belichtten ‘naastenliefde’ op een praktische manier. Als podium gebruikten zij daarvoor de Vest in de Fabrieksstraat in Tilburg. Samen met cliënten van SMO Traverse bereidden de jongeren een high tea om deze vervolgens gezamenlijk te nuttigen.

Veel enthousiasme bij bewoners en jongeren

De bewoners van de Vest vonden deze positieve aandacht erg leuk. “Het is fijn om te merken dat mensen iets leuks met en voor ons wil organiseren” zegt Arnold, bewoner van de Vest. Als dagbesteding werkt Arnold bij biologische tuinderij Ut Rooie Bietje. Daar kreeg hij verse groenten mee voor de bereiding van de hapjes. Arnold besloot om, samen met medebewoner John, de club een handje te helpen: “we hebben samen alle hapjes gemaakt, zodat de jongeren alleen de inrichting van de eetzaal moesten verzorgen en de hapjes konden serveren.” Veel bewoners van de Vest  hebben genoten van het lekkere eten en de gezelligheid.

Laura (13): “In het begin vond ik het wel een beetje spannend. Maar al snel was het erg leuk en gezellig. Bij verschillende bewoners merk je er niets van dat ze problemen hebben of verslaafd zijn. Ik vond de bewoners super lief en je merkte dat ze ons enorm dankbaar waren.” Marit (13) en Hannelot (14) verbaasden zich dat veel bewoners zo open waren over hun verleden. “We hebben gesproken over de verschillende manieren van leven. Sommige gebeurtenissen of beslissingen kunnen je leven opeens een andere wending geven.”

Mooi initiatief

De kampeerweek van Driespan staat in het teken van liefde. Liefde geven aan en liefde delen met mensen die het moeilijker hebben in deze maatschappij mag niet vergeten worden. Door samen te genieten van een high tea wilden de jongeren liefde geven aan en delen met de bewoners van de Vest.

Kringloopbedrijf La Poubelle in Tilburg vond het ook een mooi initiatief. La Poubelle leende de Vest theepotten, theekopjes, schaaltjes en tafelaankleding uit. Zo ontstonden er een kneuterig gedekte tafels met heerlijke, zelfbereide hapjes.

De Vest

De Vest is onderdeel van SMO Traverse. De Vest biedt aan 24 mensen een plek om beschermd te wonen. Wegens problemen op gebieden als verslaving en psychiatrie worden zij begeleid. Hierbij wordt gewerkt aan herstel en het vinden van een passende vervolgplek.