Jongerenproject van Het Zuidelijk Toneel gaat online verder

Noem mij

De deelname van Het Zuidelijk Toneel aan het jongerenproject Theater na de Dam – in aanloop naar de herdenking op 4 mei – gaat gewoon online verder! Op veilige afstand zullen jongeren (betrokken bij dit project) contact maken met ouderen. Onder andere door te schrijven, bellen en zwaaien.

Over het project

Jongeren uit Tilburg verdiepen zich onder leiding van theatermakers Rozemarijn Romeijn, Erwin Boschmans & Onias Landveld in de geschiedenis van Tilburg ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en het koloniale verleden van Nederland. Hun onderzoek vormt de basis voor het tweeluik Noem mij // Fort Boekoe.

In verband met het COVID-19 virus gaat het eerste deel van dit project over in een online vorm. Via Instagram account @Noemmij volg je de jongeren die zich de komende weken bezig houden met de herdenking op 4 mei.

Elke dag zie je daar een miniatuur kunstwerkje van één van de spelers die contact maakt met een oudere rondom het thema Tweede Wereldoorlog. De rode draad van hun gesprekken is een tastbaar eindresultaat: 75 jaar vrijheid – 75 gehaakte zakdoeken.