Nieuws

Activiteiten
Let op! Dit artikel is al 180 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Jongerenwerk R-NEWT biedt passende activiteiten aan tijdens kerstvakantie

Mark Rutte benadrukte het in een eerdere persconferentie: jongeren maken een moeilijke tijd door. En dus moet er geïnvesteerd worden in passende activiteiten voor jongeren. Jongerenwerk R-Newt zette de afgelopen weken alles op alles om een divers en uitgebreid programma op te tuigen. Het resultaat is tal van coronaproof activiteiten voor kids en jongeren die ook na de aangescherpte maatregelen mogen doorgaan. Want: sociale onthouding hoeft geen sociaal isolement te betekenen.

Activiteiten om vereenzaming te voorkomen

Activiteiten voor jongeren zijn juist in deze periode belangrijker dan ooit. Nu er weer minder mag, staat sociaal contact op een laag pitje. Floor van Berkel, manager R-Newt: “We organiseren zoveel mogelijk activiteiten om ervoor te zorgen dat jongeren onderling contact houden en om te voorkomen dat ze vereenzamen. Ontzettend belangrijk in deze tijd.” Ze vinden fysiek op locatie plaats, maar ook wordt er online veel georganiseerd. Het aanbod loopt uiteen: van een foute kerstfilmmarathon tot een spelletjesmiddag en van samen online gamen tot een kerstbingo. Alles is gratis, aanmelden is noodzakelijk. R-Newt staat nauw in contact met de gemeente om afstemming te zoeken in wat er tijdens de harde lockdown wel en niet is toegestaan.

Bereikbaarheid jongerenwerkers

Juist in deze periode is de bereikbaarheid van jongerenwerkers van groot belang. De jongerenwerkers zijn volop op straat te vinden, maar ook telefonisch, per mail, WhatsApp en via social media te bereiken. Voor advies, een praatje, een luisterend oor of om mee te denken over een coronaproof activiteit die ze eventueel zélf willen organiseren.

Een overzicht van de activiteiten tijdens de kerstvakantie én alle contactgegevens van de jongerenwerkers zijn te vinden op de website van R-NEWT.