Jongerenwerk R-Newt presenteert serie over life skills

Jongerenwerk R-Newt en Next Up presenteren vanaf 4 april het project Next Up: your life skills. Binnen dit project leren jongeren van ándere jongeren life skills die ze nog niet beheersen, zoals het vervangen van een autoband of wat te doen wanneer er een stop doorslaat? Dit doen ze in de vorm van een ‘how to’-serie. Deze serie zal te zien zijn op YouTube en op het platform Next Up TV.

Over de serie

De serie is bedoeld om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten. Niet iedereen leert dezelfde life skills van zijn ouder(s), verzorger(s) of voogd. Voor én door jongeren wordt er een serie van video’s ge-maakt om verschillende life skills te ontwikkelen. Door hier een online serie van te maken wordt de drempel voor jongeren verlaagd. Het is makkelijk om online iets aan te klikken, zonder dat ze ergens over moeten praten en hun situatie kenbaar hoeven maken.

Jongeren gezocht

Voor het opnemen van deze ‘how to’-serie is jongerenwerk R-Newt op zoek naar zes Tilburgse (of om-geving) jongeren tussen de 18 en 24 jaar die samen met elkaar video’s willen maken. We zoeken een ervaren videograaf, geluidstechnicus, regisseur, editor en twee hosts. Ben je in het bezit van eigen ap-paratuur? Dat is helemaal fijn! Vind jij dit een tof project en wil je je samen met andere jongeren ontwik-kelen in het maken van video’s? Meld je dan aan! Next Up: your life skills vindt vanaf 4 april elke dins-dag van 19.00 – 21.00 uur plaats in jongerencentrum V39 (Veemarktstraat 39, Tilburg). Meld je voor 31 maart aan bij Olmer Steegh. App naar 06 204 64 175 of mail naar olmersteegh@contourdetwern.nl.

Over Next Up & maatschappelijke diensttijd (MDT)

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Jongeren die meedoen met MDT ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Tijdens MDT leren jongeren veel over zichzelf en over wat ze leuk vinden en kunnen. Ze krijgen een begeleider en volgen trainingen. In Tilburg is jonge-renwerk R-Newt verantwoordelijk voor de MDT, onder de naam Next Up. Kijk op de website voor meer informatie. Jongeren kunnen zich hier ook aanmelden.