Internationale basketbaljeugd komt naar Tilburg

Hou jij van actie en bewegen en wil jij kennismaken met een dynamische sport? Kom dan op 15, 16 en 17 mei naar Sporthal De Drieburcht. Basketbalvereniging High Five organiseert er het Joop Overeem Toernooi, een internationaal basketbaltoernooi voor jeugdteams onder de 16 jaar. 16 teams uit binnen- en buitenland nemen deel aan dit evenement. Extra publiekstrekker is het Nationaal Vrouwenteam onder 16 jaar, dat op zondagmiddag 17 mei een demonstratiewedstrijd verzorgt. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk. Bezoek het toernooi en laat je verrassen door deze attractieve en dynamische sport!

Joop Overeem Toernooi

Het Joop Overeem Toernooi – genoemd naar de oprichter van de Tilburgse basketbalvereniging – wordt dit jaar voor de 12e keer gehouden. Meer dan 220 Jeugdige basketballers uit Nederland, België, Frankrijk, en Italië strijden gedurende drie dagen om de Joop Overeem Beker.

Medische begeleiding

Naast het sportieve element is voor de organiserende club ook de sociale factor van belang. Zo staan er naast de wedstrijden ook gezellige activiteiten voor de spelers op het programma. Ook aan de medische begeleiding is gedacht: tijdens de toernooidagen vormen de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Drieburcht de achterwacht voor alle (geblesseerde) spelers.

Ledenwerving

Basketbalvereniging High Five Tilburg timmert de laatste tijd aardig aan de weg met clinics voor beginners, met wervingscampagnes specifiek gericht op meiden en proeflessen rolstoelbasketbal. Doel hiervan is om meer mensen bekend te maken met de basketbalsport en de club. Met het Joop Overeem Toernooi hoopt de club dan ook veel bezoekers te trekken en enthousiast te maken voor de sport en haar vereniging.

Nationaal Vrouwenteam

De wedstrijden vinden plaats in Sporthal De Drieburcht op vrijdag 15 mei van 19.00u tot 22.00u, zaterdag 16 mei van 9.00u tot 21.00u en zondag 17 mei van 9.30u tot 14.30u. De demonstratiewedstrijd van het Nationaal Vrouwen Team vindt zondag 17 mei plaats om 15.00u. De Oranje Vrouwen nemen het dan op tegen Cervia Cesenatico uit Italië. Iedereen is van harte welkom bij deze (gratis) wedstrijden. Kaarten reserveren is niet nodig. High Five zelf zal uitkomen met 3 Jeugdteams, alle drie uitkomend in de landelijke tweede divisie. Alle informatie over het Joop Overeem Toernooi is na te lezen op https://jottilburg.wordpress.com.