Joris Mathijssen trapt Positief Voetbalklimaat Tilburg af

Afgelopen weekend vonden er bij vijftien Tilburgse voetbalverenigingen activiteiten plaats in het kader van sportiviteit en respect. De ouders stonden dit jaar centraal tijdens het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg (PVKT). Met de slogan ”Ouders langs de lijn, fijn dat jullie er zijn” werden ouders uitgenodigd om de wedstrijd van hun zoon/dochter te komen bekijken.

Complimentenkaarten

Voorafgaande de wedstrijd, kwamen alle ouders bij elkaar. Onder het genot van een kopje koffie werd ze bijgebracht wat hun rol is, in het sportplezier van hun kind en welke rol sportiviteit daarin speelt. Alle ouders kregen de opdracht mee om tijdens de wedstrijd 2 complimenten op te schrijven voor hun kind, de vereniging en het team in het algemeen.

Positieve ouders

Op zaterdag 26 september trapte ambassadeur Positief Voetbalklimaat Tilburg Joris Mathijsen af bij RKSV Were Di en Jong Brabant. De kinderen vonden het heel spannend om samen met de oudinternational samen op het veld te staan. ”Op zaterdag naar het voetbal van je kind kijken, is het mooiste wat er is. Geniet daar ook van, meer hoef je langs de lijn niet te doen”, aldus Joris Mathijsen. Voorafgaand aan de wedstrijd werden handjes geschud door ouders en spelers, om elkaar een leuke en sportieve wedstrijd toe te wensen. De wedstrijden verliepen vervolgens ook zo, de ouders coachte allen positief en de kinderen hielpen elkaar overeind na een kleine overtreding. Het was voetbal zoals het hoort te zijn, de kinderen hadden plezier en de ouders coachte positief naar spelers, scheidsrechters en leiders.

Kinderreporters

Tijdens het aftrapweekend waren er kinderreporters aanwezig bij TSV Gudok en SV Reeshof. De kinderreporters gingen zelf met een camera op pad en hebben veel mensen geïnterviewd over de wedstrijd, sportiviteit en ouders langs de lijn. Bij beide verenigingen kregen de kinderreporters hulp van professionals van Omroep Tilburg. Zij hielpen de kinderreporters met hun technieken en zorgde ervoor dat zij konden werken met een ”echte” camera.

Eerste elftallen

De thuisspelende teams op zondag 27 september stonden in het teken van Positief Voetbalklimaat Tilburg. Er waren kinderen gekleed in shirtjes van alle Tilburgse voetbalverenigingen die hand in hand met eerste elftal spelers het veld op gingen. Er werden bidons van Positief Voetbalklimaat Tilburg uitgereikt en aanvoerdersbanden met ”RESPECT” erop uitgewisseld. Wethouder Hans Kokke deed een woordje bij de wedstrijd VV Zigo – TSV Gudok en verrichte de aftrap, hierna kon de Tilburgse derby van start gaan.