Jubileumvoorstelling 150-jarig bestaan Koning Willem II College

Koning Willem II College

Ieder schooljaar treden leerlingen van klas twee en drie van de muzische afdeling van het Koning Willem II College op in een bijzondere muziektheaterproductie. Dit jaar pakken ze nóg grootser uit. RoemZucht is de afsluitende traktatie van de school aan de stad in het kader van het 150-jarig bestaan van Koning Willem II College school.

Bijna negentig leerlingen hebben een jaar enthousiast en hard gewerkt aan deze muziektheaterproductie. Alle disciplines: spel, dans, muziek, beeldend; decor, kostuum en audiovisueel vervullen een even belangrijke rol en vullen elkaar aan. ‘Waarin ben jij koning’, het 150-jarig bestaan van de school én de 25e verjaardag van de muzische afdeling, speciaal bedoeld voor muzisch talent, vormden de basis voor deze muziektheaterproductie.

Een tipje van de sluier

Leerlingen van de muzische afdeling zingen, schilderen, ontwerpen, schetsen. Er klinkt gezaag, gehamer, geklop. Kwasten druipen, naaimachines zoemen, scharen snijden. Een hoge noot klinkt, instrumenten worden gestemd. Leerlingen luisteren naar elkaar, corrigeren, schrappen, strepen, passen aan. Een compositie ontstaat en een choreografie.

Ze rekken, strekken, maken spieren soepel, dansen. Stemmen brommen warm, tongbrekers worden herhaald. Ze halen diep adem, kruipen in een rol, oefenen, bouwen, dagen uit, repeteren, bereiden zich voor. Waarop? Op een spetterende jubileumvoorstelling waarin alles samenkomt in een muzikaal dansant met een schilderachtige en grootse finale.

Meer informatie

Woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 mei spelen de leerlingen dit spektakelstuk in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Kaarten zijn voor €8,50 verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl.

Het Koning Willem II College bestaat 150 jaar en trakteert niet op taart, maar op talent: komt allen kijken naar Roemzucht!