Jumbo winkels verdelen €35.000 over lokale basisscholen

In de Jumbo winkels in Tilburg hebben de afgelopen dagen feestelijke uitreikingen van de ‘Sparen voor je School’ actie plaatsgevonden. Klanten die eind vorig jaar boodschappen deden bij één van de Jumbo winkels konden sparen voor spel- en leermaterialen voor lokale basisscholen.

In totaal werd er door Jumbo in Tilburg een budget van 35.000 euro verdeeld over de deelnemende basisscholen. Naar gelang het aantal gespaarde punten ontvangen de scholen een bedrag wat zij kunnen besteden aan spel- en leermaterialen. Basisschool De Borne ontving de meeste punten van klanten van Jumbo en haalt hiermee een bedrag op van 2.444 euro. De school besteedt het bedrag onder meer aan een balansbalk.

De ‘Sparen voor je School’ actie was een doorslaand succes. In totaal werden er in Tilburg maar liefst 160.110 schoolpunten toegewezen aan lokale basisscholen. Naast basisschool De Borne, ontvingen basisschool Fatima en basisschool De Sporckt ook mooie bedragen voor de aanschaf van spel- en leermaterialen, respectievelijk 1.978 en 1.899 euro. In totaal deden er 34 scholen uit Tilburg mee aan de actie. Uiteindelijk heeft elke school punten ontvangen, wat inhoudt dat iedere school een bijdrage krijgt voor de aanschaf van spel- en leermaterialen.

 Het belang van spelenderwijs leren

“De ‘Sparen voor je School’ actie past perfect bij onze maatschappelijke doelstellingen. Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Voor deze generatie, maar ook zeker voor de volgende generaties. Als moeder van vier kinderen weet ik hoe belangrijk spelenderwijs leren is. Ik vind het dan ook geweldig dat klanten massaal voor lokale basisscholen hebben gespaard”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo Supermarkten.