Just Brands viert eenjarig bestaan in Tilburgse binnenstad

Just Brands

Het lijkt een landelijke trend; vele winkels gaan over de kop en dat merkten we het afgelopen jaar goed in de Tilburgse binnenstad. Toch durfde mannenmodezaak Just Brands het vorig jaar aan om zich te vestigen in de Heuvelstraat. Afgelopen maand vierden ze het eenjarig bestaan in Tilburg.

‘’De leegstand in de Tilburgse binnenstad belemmerde ons niet om ons toch in de stad te vestigen. We merkten dat er veel online bestellingen uit de regio Tilburg kwamen en besloten daarom een winkel te openen in de stad,’’ vertelt Jasper van Akkerveeken, storemanager van Just Brands. De geboren en getogen Tilburger werkte jarenlang bij The Sting en maakte vorig jaar de overstap naar Just Brands.

En dat bevalt Jasper tot nu toe goed! ‘’Bij Just Brands zijn we erg servicegericht en mikken we op productkennis. Geen agressieve verkooptechnieken, gewoon onder het genot van een kop koffie die gasten aan toffe kledingstukken helpen.’’ Just Brands richt zich vooral op modebewuste mannen tussen de 25 en 55 jaar die houden van kwalitatief goede kledingstukken.

Sterke merken

‘’Wij verkopen kwalitatief sterke merken met een verhaal. Met Cast Iron focussen we vooral op modebewuste mannen, PME Legend heeft zich natuurlijk al lang en breed bewezen en met Vanguard spreken we vooral mannen aan die houden klassieke en comfortabele kleding,’’ gaat Jasper verder.

Just Brands is niet de enige zaak in de regio die deze merken verkoopt. Toch heeft de winkel de grootste collectie (ruim 80%) van deze merken. De hardlopers van Just Brands; jeans en de jassen. Goed om te weten is dat Just Brands tot 3XL kleding verkoopt. Iedereen kan er dus slagen.

‘’Wij proberen eigenlijk het dorp naar de stad te halen qua winkel.’’ Daarbij doelt Jasper op het feit dat Just Brands heel veel waarde hecht aan service, laagdrempeligheid en uitgebreide productkennis.

just brands

Ontwikkelingen in de binnenstad

Dat het met de binnenstad van Tilburg beter gaat merken ze ook bij Just Brands. ‘’Wij hebben de laatste tijd heel veel klanten uit het grensgebied. Een dagje Tilburg wordt steeds populairder. Afgelopen jaar stond voornamelijk in het teken van zaaien. Het is nu tijd om daar de vruchten van te plukken.’’

Van de leegstand merkten ze dan ook nauwelijks iets. ‘’Toen WE vertrok, trok Snipes er meteen in en met Paprika en Miss Etam op hetzelfde stuk denk ik dat dit gedeelte van de Heuvelstraat best wel steady is.’’

Verder vindt Jasper de ontwikkelingen in de binnenstad positief. ‘’De ontwikkelingen in het Dwaalgebied en de komst van de Primark zorgen ervoor dat mensen weer graag in Tilburg gaan winkelen. De kleinere winkels, speciaalzaken en horeca profiteren van de massa die een winkelketen als de Primark aantrekt.’’

Dat merkten ze bij Just Brands al tijdens de executie uitverkoop van V&D. ‘’Door de hoeveelheid mensen die zo’n uitverkoop aantrok, hadden wij het ook drukker. En dat terwijl de mensen die daarop afkwamen vooral koopjesjagers waren en wij weinig kortingsacties hebben.’’

Toekomstplannen

De zaak wil de service nog verder uitbreiden. Dat doen ze onder andere door klanten en potentiële klanten aan het systeem van Just Brands te binden. ‘’Zo kunnen we ons klanten gerichte acties sturen waardoor we ze niet constant lastig vallen met overbodige informatie.’’

Tilburg was de eerste stad in het zuiden waar Just Brands zich vestigde. Eventjes later werden Eindhoven en Antwerpen hieraan toegevoegd. Binnenkort opent de winkel ook een zaak in Breda.

Outfit winnen?

Ben jij zo’n modebewuste gast die houdt van kwalitatief goede kleding? Wij mogen van Just Brands een zomerse outfit verloten onder onze trouwe bezoekers. Het enige wat jij hoeft te doen is de prijsvraag op onze website in te vullen.