K.V. De Fènpruuvers viert 55-jarig bestaan met jubileumfeest: “Trots dat we nog steeds meedoen!”

K.V. De Fènpruuvers viert het 55-jarig jubileum met een groot feest op 11 en 12 februari. De Fènpruuvers pakken uit in ’t Elfde Gebod met een knalfeest! Zo word je getrakteerd met optredens van verschillende bekende carnavalsartiesten.

“We zijn heel erg trots dat we na 55 jaar nog steeds meedoen aan het Carnaval in Kruikenstad. Er is geen jaar voorbij gegaan dat we niet hebben deelgenomen aan D’n Opstoet en dat zal dit jaar natuurlijk niet anders zijn. Daarnaast zijn wij altijd te vinden op evenementen als Zumme Zinge?!, het Kaajbaandefist, de Kènderstoet en nog veel meer evenementen van het openbaar Carnaval. Eigenlijk zijn we altijd aanwezig,” aldus Hanneke van Lieshout, voorzitter commissie 55 jaar.

Jubileumfeest

Onder het motto ‘Wij zèn vur Fist’ viert K.V. De Fènpruuvers het jubileumjaar. Daarom is het niet één, maar twee dagen groot feest in en rondom de residentie van K.V. De Fènpruuvers: ’t Elfde Gebod. Op de zaterdag 11 februari gaat vanaf 20:00 uur het dak eraf. Artiesten als Johnny Purple, Alaafterparty, Gullie en De Gierboys zullen optreden tijdens het jubileumfeest.

Wat Hanneke zelf verwacht van het jubileumfeest is een grote hossende bende: “Toen wij 44 jaar bestonden, stond heel de Stadhuisstraat vol feestende mensen en dat hopen we dit jaar natuurlijk weer.” Op de zondag is er ook genoeg te doen bij ’t Elfde gebod. Zo komen de Nostalgieten optreden, zal DJ Ron de pannen van het dak draaien en verschillende carnavalskappellen komen langs om feestelijke deuntjes te spelen.

Over K.V. De Fènpruuvers

Karnavalsvereniging De Fènpruuvers is op 27 oktober 1967 ontstaan toen een groep vrienden het idee had om een carnavalsvereniging op te richten. “De Fènpruuvers is ontstaan in Café de Fijnproever. Een groep vrienden die vaak in het café te vinden waren, wilden graag een carnavalsvereniging oprichten. Sindsdien zijn we al 55 jaar te herkennen aan onze iconische rood, geel en groene kleuren die wij altijd dragen. Tot op de dag van vandaag proberen we deze kleren zo veel mogelijk zelf te maken.”

Organisatoren Leuterconcours

Onder licentie van Carnavalsstichting Tilburg organiseert K.V. De Fènpruuvers op 21 januari de 47e editie van het Leuterconcours. Tijdens het Leuterconcours wordt gestreden om de titel opperleuterèr van Kruikenstad. Het Leuterconcours is een avond vol met Tilburgse humor. Tonpraoters nemen het tegen elkaar op in hèt tonpraot-evenement van Kruikenstad. Tonpraoten is een soort van amateurcabaret dat wordt uitgevoerd in het plaatselijke dialect. Wil jij erbij zijn? Haal je kaartjes voordat het te laat is!