Kaartverkoop Festival Circolo van start

kaartverkoop festival circolo

Op dinsdag 3 juli 2018 heeft Festival Circolo haar programma met internationale circusproducties bekend gemaakt en is de kaartverkoop gestart.

Van 12 tot en met 21 oktober bespelen tien verschillende internationale circusgezelschappen de zeven in het Tilburgse Leijpark bebouwde circustenten. Dit programma met lange producties wordt begin augustus aangevuld met een zeer uitgebreid aanbod van korte voorstellingen.

Festival Circolo is het grootste festival in Nederland dat zich geheel richt op het hedendaagse circus. Circus zonder spreekstalmeester die losse acts aan elkaar praat, maar waarin wel bekende en onbekende circuskunsten worden vermengd met moderne dans, theater, vormgeving en muziek tot totaalvoorstellingen.

Na zes succesvolle edities op landgoed Velder te Liempde is besloten de verdere toekomst van Festival Circolo in Tilburg te ontwikkelen. Dit in nauwe samenwerking met de Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA), Theaters Tilburg, de Nwe Vorst en vele anderen.

Grote ‘Tilburgse’ invloed in programma

Tijdens Festival Circolo treden veel artiesten op die hun circus-skills in Tilburg hebben kunnen ontwikkelen. De basis van Collectif Malunés werd in 2008 gelegd op de circusschool ACaPA waar tien jaar geleden vier studenten besloten samen verder te gaan. Nu toeren ze met hun eigentijdse sprookjesvoorstelling in hun eigen tent succesvol door Europa. Ook diabolo-artieste Solveigh Weyenteth besloot na haar opleiding in Tilburg een tent te kopen en rond te gaan trekken. Zij komt terug naar de stad en strijkt neer in het Leijpark.

Danser/acrobaat Aleander Vantournhout vroeg drie acrodansers die in de afgelopen twee jaar in Tilburg afstudeerden om mee te werken aan zijn nieuwe productie waar veel programmeurs in Europa naar uitkijken. Ook zij willen deel uit maken van de première van Festival Circolo in de stad van hun opleiding. Zo krijgt het festival een flinke Tilburgse kleur.

Daarnaast zijn top-voorstellingen te zien uit Zweden, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk.

Kaartverkoop Festival Circolo

Toegang tot het festivalterrein (Leijpark) is gratis. Voor de voorstellingen is het wel nodig om tickets te kopen. Dit kun je vooraf doen, of ter plekke op het terrein. Let dan wel even op: niet voor alle voorstellingen zijn dan nog tickets beschikbaar. Tickets voor de programmaonderdelen kosten tussen € 10,- en € 25,-. Bestellen kan hier. In totaal zijn er meer dan zestig voorstellingen in acht verschillende tenten.

Goed toeven

Festival Circolo is meer dan alleen circusvoorstellingen want het Leijpark transformeert in de herfstvakantie tot de tijdelijke huiskamer van de stad. Met bijzondere attracties, de mooie Brasserie Velder en het pop-up Bistro Foodjugglers by Cookaholics.

Festival Circolo wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Noord-Brabant, gemeente Tilburg, Fonds Podiumkunsten, BrabantC, VSBfonds, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Dioraphte en Cultuurfonds BNG Bank.