Kaartverkoop theaterseizoen van start gegaan

Toneelgroep Maastricht in de Schouwburg

Het nieuwe theater- en concertseizoen 16/17 staat op de rol bij Theaters Tilburg. Een programma vol theatrale en muzikale ontmoetingen met bijzondere artiesten. Van kleurrijke concerten in de jubilerende concertzaal, grootse musicals en actueel theater in de schouwburg tot kleine pareltjes van verrassende nieuwe talenten in de studio. Het programma is nu te zien op de website. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. 

Foto: Jostijn Ligtvoet

Concertzaal 20 jaar

Concertzaal Theaters Tilburg viert dit jaar het twintigjarig jubilieum met een kleurrijke programmering van klassiek tot pop en van jazz tot minimal. Het programma omvat vertrouwde gezichten als philharmonie zuidnederland met Liza Ferschtman, maar ook volop nieuwe samenwerkingen. Zo speelt het Brussels Philharmonic live de soundtrack bij een film van Eisenstein.

Gaat Amsterdam Sinfonietta de samenwerking met de wereldberoemde singer-songwriter Rufus Wainwright aan. En laten Casco Phil en Jan-Willem Rozenboom dit seizoen de symfonische muziek uit de Efteling horen. De eveneens jarige componist JacobTV is in één weekend met maar liefst drie concerten te beluisteren, waaronder het concert met de zangeres Nora Fischer en de sympathieke harpiste Lavinia Meijer, die komend seizoen artist in residence van de concertzaal is.

Grootste shows & volop cabaret

Dit seizoen staat bol van de groots gemonteerde musicals en shows. Voorstellingen waarvoor trailers vol decor en kostuums komen voorrijden, of waarbij de grootste sterren op het podium staan. Zo komen de musicals Hair, A Chorus Line en Ciske de Rat naar Tilburg, en laat Hans Klok in december de schouwburg op zijn grondvesten trillen met huiveringwekkende verdwijntrucs en bloedstollende circusacts.

Ook valt er weer volop te lachen in Theaters Tilburg. Van grote namen als Theo Maassen, Claudia de Breij, Marc-Marie Huijbregts en Pieter Derks tot nieuwe talenten als bijvoorbeeld het technocabaretduo Matrroesjka of Kirstin van Teijn.

Internationale top

Vanuit de hele wereld reizen gezelschappen en ensembles af naar onze stad. Met belangwekkende voorstellingen en concerten die vaak maar op enkele plekken in Nederland te zien zijn. De internationale crème de la crème in de dans, het circus en de klassieke muziek. Zo is het Canadese 7 Fingers te zien met een betoverende acrobatische voorstelling naar Jeroen Bosch en is er hedendaagse dans uit Israël van L-E-V. Kamermuziek Souvenir nodigt dit jaar onder andere de vermaarde Turkse pianist Fazil Say uit.

Toneel: bovenop de actualiteit

Er is veel aan de hand in het land. En in de wereld. Veel theatermakers tonen hun eigen blik op de actualiteit. Zo presenteren we het NTGent Theaterweekend, waarin Johan Simons twee stukken regisseert naar de boeken van de Franse schrijver Houellebecq, brengt Ola Mafaalani bij het Noord Nederlands Toneel het stuk All Inclusive over de vluchtelingenstroom in de wereld en wordt er met FIFA Blatter een kijkje gegeven in de corrupte wereld van de wereldvoetbalorganisatie. Of kom naar Jihad, speciaal gemaakt voor jongeren, die lichtvoetig het onderwerp radicalisering aan de kaak stelt.

Tip: win een kookworkshop

Iedereen die in mei voor seizoen 16/17 bestelt, maakt kans op een van de drie kookworkshops van chef-kok Tom Biessen. Een gezellig, maar vooral heerlijk avondje uit voor twee personen in restaurant Lucebert. Meedoen is eenvoudig aan te geven bij het maken van de bestelling.