Kamers in onderwijshotel De Rooi Pannen vernieuwd

onderwijshotel

‘Ondernemen in de praktijk’ is een motto dat De Rooi Pannen hoog in het vaandel heeft staan. Het onderwijshotel van de afdeling MBO Horeca is daar een goed voorbeeld van. Onlangs zijn twee hotelkamers volledig aangepast aan de huidige eisen, zodat de leerlingen weer in een realistische praktijkomgeving onderwijs kunnen krijgen.

Van de twee kamers die gerenoveerd zijn, is de ene ingericht door Hotel van der Valk Gilze-Tilburg en de andere door Bastion Hotelgroep. Rob Bongenaar, directeur Koninklijke Horeca Nederland, en Kees van Strien, lid College van Bestuur De Rooi Pannen, openden de vernieuwde kamers woensdag 30 maart.

Praktijkervaring zeer belangrijk

“Het is een bijzondere dag”, zo begon Van Strien zijn toespraak. “Interne praktijk maakt een belangrijk deel uit van onze opleidingen. Als twee kamers weer helemaal aan deze tijd aangepast zijn, dan is dat een feestelijk moment waard. Het is voor onze leerlingen de plek waar ze de eerste stapjes in het vak zetten voordat ze op stage gaan.” Hanneke Majoor, directeur afdeling MBO Horeca Tilburg voegde daaraan toe: “Wij zijn trots op ons onderwijshotel, waarin diverse hotelketens een voorbeeldkamer hebben ingericht. Het is fantastisch dat wij door deze samenwerking onze gasten, maar met name onze leerlingen een getrouwe afspiegeling van de praktijk kunnen bieden.”

Ook Bongenaar sprak tijdens de feestelijke opening. “De Rooi Pannen is een mooi instituut waar vele bekende koks hebben gezeten. De reden van de goede naam van deze school heeft te maken met de link met het bedrijfsleven. Dit zorgt voor een goede impuls voor het onderwijs en hierdoor kunnen pas afgestudeerden met een respectabele bagage het vak in.”

Bij wijze van symbolische opening werden Bongenaar en Van Strien door leerlingen ingecheckt in het onderwijshotel, waarna de kamers in het bijzijn van de genodigden bewonderd werden.