Kanaal13 terug met video op internet

Kanaal13 komt terug. De voormalige tv-zender voor Midden-Brabant, kiest echter niet langer de kabel als platform. De website www.kanaal13.nl moet binnenkort het vernieuwde podium worden van Kanaal13. De commerciële tv-zender Kanaal13TV zond uit van 2002 tot 2006 via de kabelnetten van Essent (nu Ziggo) in Midden-Brabant.
 
Het Tilburgse bedrijf Checkonemedia, dat Kanaal13TV exploiteerde, heeft voor het nieuwe initiatief gekozen voor een samenwerking met Cheesyworks en Prevanovi, twee andere Tilburgse bedrijven. De drie bedrijven hebben samen veel ervaring op internet- en tv-gebied, weten hoe regionaal nieuws in beeld gebracht moet worden en kennen de uitgebreide mogelijkheden van internet. Bovendien is er behoefte aan een regionaal initiatief met video op internet, waarbij mensen meteen de mogelijkheid hebben om te kijken wanneer het hun uitkomt.
 
Regionaal nieuws in videobeelden is eigenlijk niet meer op TV te zien, zo stellen de initiatiefnemers. Nadat regioTV en Kanaal13TV gestopt zijn, was er geen tv-zender meer die echt nieuws van om de hoek bracht. “De opvolger Brabant10 lijkt alleen oog te hebben voor Breda en zendt verder algemene programma's uit die ook in andere delen van het land worden uitgezonden. Dat is financieel gezien vast heel slim, maar de kijkers zien niets meer uit hun eigen buurt”, aldus Guido Hoogsteder van Checkonemedia, “en internet biedt de ideale mogelijkheid om die kijkers toch te bedienen”.
 
“De afgelopen maanden hebben we kanaal13.nl aangepakt en gereedgemaakt voor video op internet”, vult Frank Timmers van Cheesyworks aan. “De start van het nieuwe Kanaal13 vindt plaats tijdens de Tilburgse avondvierdaagse”. Tijdens de avondvierdaagse worden dagelijks meerdere nieuwe reportages gemaakt en op de website geplaatst. 
 
Er is met opzet voor de avondvierdaagse gekozen. Met Kanaal13 is op TV al eens uitgebreid aandacht aan besteed. “Daarbij viel het ons op dat er verder weinig aandacht voor het evenement was, terwijl er toch veel mensen bij betrokken zijn. Dat maakt het voor ons een aantrekkelijk evenement om in beeld te brengen.”