Kandidaten Jeugdlintjes gezocht

De zoektocht naar kandidaten voor jeugdlintjes 2010 is gestart. De burgemeester reikt jaarlijks Jeugdlintjes uit aan Tilburgse kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar, die zich al lange tijd voor anderen of voor de stad inzetten. Het kan ook gaan om een hele bijzondere, eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis. Heldendaden en sportprestaties komen niet in aanmerking voor een jeugdlintje. Hiervoor zijn andere (gemeentelijke) onderscheidingen.

Voor wie
Jeugdlintjes zijn in de afgelopen twee jaar o.a. gegaan naar: Fleur die wekelijks dieren verzorgt op een kinderboerderij, Lex die alternatieve verkeersborden introduceerde in Udenhout en John die geld heeft ingezameld voor een dovenschool in Kenia. Ook naar Bram die als pestcoach op een school actief is en Gwenny die al jaren betrokken is bij de kindervakantieweek in de Reeshof en wekelijks een oudere dame bezoekt. Een beschrijving van alle winnaars vindt u op www.tilburg.nl >onderscheidingen> jeugdlintjes>winnaars jeugdlintjes 2008 en 2009.

Aanmelden vóór 1 maart 2010
Inwoners die een jonge Tilburger bewonderen vanwege zijn of haar inzet voor anderen of de stad, kunnen deze aanmelden voor een Jeugdlintje. Drie mensen moeten de aanmelding ondertekenen, waarvan één persoon een meerderjarige moet zijn die geen familie is van de kandidaat. Een deskundige jury bekijkt de aanmeldingen die vóór 1 maart 2010 zijn binnengekomen. Zij selecteert hieruit de beste, meest bijzondere kandidaten en draagt deze voor aan het college. Het college kent daarna maximaal tien jeugdlintjes per jaar toe, die de burgemeester op de dag van de lintjesregen uitreikt. Komend jaar is dat op donderdag 29 april 2010.