Stichting Kanker Leeft in Tilburg

Stichting Kanker Leeft is een initiatief opgezet door studenten die direct of indirect getroffen zijn door de ziekte kanker. Het doel van Stichting Kanker Leeft is een community op te zetten waarin kankerpatiënten en hun eigen omgeving een platform krijgen die mensen inspireert en verbindt. Ook worden plaatselijke ondernemers betrokken bij de community. Dit moet zich uiteindelijk allemaal uiten in een evenementenweek in Tilburg eind juni dit jaar waarin bewustwording rondom kanker centraal staat.

Een begin is al gemaakt op Facebook en op de website van de stichting waarin de bestuursleden elk hun persoonlijke verhaal delen met de wereld. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen hun ervaringen te laten delen met de stichting waardoor zij zich onderdeel voelen van een groter geheel. Zo hoopt de stichting de pijn te verzachten die de patiënten en hun omgeving voelen. Eigen kracht geeft anderen kracht.

Tijn van Kessel, 21 jaar en initiatiefnemer van de stichting, merkt dat in zijn leven kanker nog steeds een grote rol speelt. ‘’Kanker heb je niet alleen maar het treft je hele gezin. Ik heb het zelf van twee kanten meegemaakt. Ik heb het zelf gehad en mijn moeder is ook slachtoffer geweest van deze ziekte. Natuurlijk is het verschrikkelijk als je het zelf meemaakt, maar toen mijn moeder het had vond ik het vele malen erger.’’

Met Stichting Kanker Leeft willen de studenten, wiens gemiddelde leeftijd onder de 24 is, een community creëren in Tilburg die samen sterk staat tegenover kanker.