Karin Bruers tekent overeenkomst met CRIDA Afghanistan

Karin Bruers

Cabaretière Karin Bruers gaat vrouwen in Afghanistan ondersteunen met het moderniseren van het mozaïek-metier dat bij uitstek geschikt is voor vrouwelijke werknemers. Ze heeft op 10 oktober een overeenkomst getekend met Ir. Alham Omar Hotaki, CEO van CRIDA, de Afghaanse autoriteit voor onafhankelijke ontwikkeling. Het doel van de overeenkomst is om het ‘woman empowerment project’ in Afghanistan te ondersteunen met kennis van zaken op het gebied van mozaïek.

foto: Van de Vorst PR

Overeenkomst met CRIDA

De ervaring die Karin Bruers in Europa heeft opgedaan met haar mozaïek-atelier, waar onder andere de Social Sofa wordt vervaardigd, gaat ze delen met ondernemende vrouwen in de regio in en rond Kabul. Het moet een impuls geven aan de kunstvorm die eens zo belangrijk was in dit Aziatische land. Ze gaat ook hulp bieden op het gebied van de organisatie rond grote projecten en het ontwikkelen van de markt van mozaïek. Karin is in contact gekomen met de Afghaanse autoriteiten dankzij een Afghaanse man die werkzaam is in haar atelier in Tilburg.

Karin Bruers: “Ik ben drie dagen in Afghanistan geweest om te overleggen wat onze toegevoegde waarde kan zijn voor de mozaïek-cultuur in dit land. De overheid hier heeft erg veel respect voor vrouwen wat erg goed was om te ervaren. Ze zijn daarom bezig met allerlei stimulerende maatregelen op het gebied van woman empowerment. Dat heeft geresulteerd in een overeenkomst van ons atelier met CRIDA (Capital Region Independent Development Authority). Ik heb ook een bezoek gebracht aan de kunstopleiding van de universiteit van Kabul. Veel vrouwen die hier afstuderen kunnen we ondersteunen met het opstarten van een bedrijf op het gebied van mozaïek. Dat is ons doel en dat vinden we natuurlijk prachtig.”

Duvelhok

Duvelhok is een wereld van kunst, cultuur, wetenschap en sociaal ondernemerschap, bijeengebracht in een historische textielfabriek in het hart van Tilburg. Het is een initiatief van sociaal cultureel onderneemster, schrijfster en cabaretière Karin Bruers die het pand in 2014 kocht en renoveerde. De naam is afgeleid van duvelen, wat zoveel betekent als wol bewerken. Duvelhok is een extravert en voor iedereen toegankelijk rijksmonument dat in juni 2016 haar deuren opende. Je vindt er onder andere het imposante mozaïekatelier van Social Sofa en expositie- en vergaderruimtes.