Dierendagtip: 70 minuten lang kattenfilmpjes kijken in de bioscoop

kattenfilmpjes

Ben jij ook zo’n fan van Nyan Cat, Grumpy Cat en Thriller Cat? En ga jij helemaal stuk om katten die schrikken van komkommers, net naast de tafel springen en elkaar van de trap af duwen? Ga dan vrijdag 4 oktober, op Dierendag, naar de Euroscoop of Cinecitta in Tilburg. Daar worden namelijk 70 minuten lang de beste kattenfilmpjes op groot scherm getoond.

In beide bioscopen wordt dit jaar voor het eerst CatVideoFest 2019 uitgezonden. Sinds 2017 stelt CatVideoFest elk jaar een compilatie samen uit ontelbare uren van ingezonden kattenfilmpjes. Tijdens evenementen over de hele wereld wordt de compilatie getoond, waarbij een deel van opbrengst wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn.

En om in de mood te komen, alvast een kleine compilatie:

https://www.youtube.com/watch?v=QqJvQoXX3Pk

Voor als je kattenfilmpjes wilt kijken

De compilatie is geschikt voor het hele gezin en duurt dus in totaal 70 minuten. In Cinecitta begint CatVideoFest 2019 om 19.00 uur in Ruimte X. Hiervoor betaal je €5,-. In Euroscoop Tilburg start de het kattenfeest ook om 19.00 uur. Hier kost een normaal kaartje €8,80, een kaartje met reductie €7,80 en voor kinderen tot 12 jaar ben je €6,00 kwijt.