Kènderstoet, BoelieKroelieFist en Et Sebiet 2015

Dinsdag 17 februari is de laatste dag van carnaval in Tilburg. Maar dat is zeker niet de minste. Zo kun je naar de Kènderstoet in het centrum, naar het BoelieKroelieFist op het Piusplein en naar Et Sebiet op de Heuvel. 

Kènderstoet

Met ruim 200 kinderen start de Kènderstoet om 13.30 uur vanaf het Willemsplein. Met als basis het motto ‘We gòn wir bombezjoere’, zullen alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar zich in deze kleurrijke stoet presenteren. Muzikaal zal de stoet worden ondersteund door diverse dwèlorkesten. Uiteraard is Tjeuke met zijn vriendjes ook aanwezig.

Route Opstoet 2014

BoelieKroelieFist

Direct na de Kènderstoet staat het BoelieKroelieFist op het programma. Vanaf 15:00 uur start dit feest voor de kleine Kruiken op het Piusplein. DJ Ron verzorgt de muziek samen met Bart Schuermans. Ook is er een meet and greet met Tjeuke, Bollie d’n Zotte Olifant en Winnie de Poeh. Daarnaast kun je je vermaken met dansworkshops, een circusvoorstelling en zijn er gratis pannenkoeken die versierd mogen worden.

Et Sebiet

In de loop van de laatste carnavalsavond stroomt de Korte Heuvel vol met Kruiken. Om 24:00 uur is carnaval 2015 officieel afgelopen. Tijdens het Et Sebiet wordt de Kruikenzeiker van de sokkel door Prins Robèrt en zijn adjudant en wordt de sleutel van Kruikenstad terug gegeven aan Burgemeester Noordanus. Ook wordt tijdens dit evenement het motto voor carnaval 2016 bekend gemaakt. Et Sebiet begint om 22:00 uur en eindigt om 24:00 uur.

Ook heel leuk vandaag

Alles over carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online opstoet van Kruikenstad!