Kermis FM brengt jubileumboek uit ter ere van 15-jarig bestaan

Kermis FM viert feest. De evenementenzender doet deze zomer precies vijftien jaar verslag van de Tilburgse Kermis, de grootste kermis van de Benelux. Ter ere van dat jubileum hebben vrijwilligers de afgelopen twee jaar gewerkt aan ‘Het Grote Kleine Kermis FM 15 Jaar in Tilburg Jubileumboek’, dat nu voor iedereen te bestellen is.

Het boek staat vol met terugblikken, weetjes, anekdotes van (oud-)vrijwilligers en nooit eerder vertoonde foto’s. Ook is er aandacht voor de kermis zelf en de kermiswethouders. Het voorwoord is geschreven door hoofdredacteur Arno Leblanc, die vijftien jaar geleden met het idee kwam voor Kermis FM.

‘Lach en een traan’

Het jubileumboek is een initiatief van vrijwilligster Sam Fish, die zelf sinds 2013 meewerkt aan Kermis FM. “Er is veel gebeurd in vijftien jaar. Denk aan de brand naast onze studio, de afgeslankte edities in coronatijd en de bloedhete zomerdagen in 2019, waarop de kermis soms bijna uitgestorven leek. Voor het eerst zijn die verhalen nu op papier gezet.”

“Het is een boek met een lach en een traan”, vervolgt Fish. “We staan ook stil bij vrijwilligers die ons helaas zijn ontvallen.” Zo staat het hoofdstuk over editie 2019 vol met herinneringen aan vrijwilliger Joris de Greef, die tijdens de kermis omkwam bij een auto-ongeluk. Kermis FM’ers beschrijven hoe zijn dood de vrijwilligers nog dichter bij elkaar bracht.

Kermis FM

Kermis FM begon in 2009 en is in heel Nederland te volgen. De radio-uitzendingen komen vanuit een glazen studio op de kermis. Ook houdt Kermis FM een site bij met het laatste kermisnieuws en er worden vele uren aan televisie gemaakt. Grote evenementen als Roze Maandag, Kermis Carnaval en de Kermisrun zijn live te volgen via Kermis FM.

De zender wordt volledig gerund door vrijwilligers. Jaarlijks werken er zo’n tweehonderd mensen aan mee: van jonge talenten tot gevestigde namen uit de landelijke media. Zo waren in het verleden onder anderen Rob Stenders, Giel Beelen en Mattie Valk te horen op Kermis FM.

Bestellen

Het ‘Het Grote Kleine Kermis FM 15 Jaar in Tilburg Jubileumboek’ is te bestellen via deze website. De makers vragen 25 euro per boek om zo uit de kosten te komen. De eerste exemplaren worden in juni thuisbezorgd.

Kermis FM boek