Kermis FM gaat terug naar de Sint Jozefkerk

kermis fm

Foto: Kermis FM voor Sint Jozefkerk in Tilburg (2009)

De Sint Jozefkerk op de Heuvel in Tilburg is voor het eerst in acht jaar weer het decor van Kermis FM. Van 20 tot en met 29 juli worden er voor de tiende keer live radio- en tv-uitzendingen gemaakt over de Tilburgse Kermis, de grootste kermis van de Benelux.

Kermis FM

In 2009 begon Kermis FM met een radiostudio voor de kerk. “We hadden altijd goed contact met de pastoor en het kerkbestuur”, zegt Arno Leblanc, oprichter en hoofdredacteur van Kermis FM. In 2011 ging de studio naar het Piusplein. “Daar hebben we jaren met veel plezier gestaan! Maar de ruimte is er beperkt, nu we ook online en op tv veel meer zijn gaan doen. En bij de kerk werden we eigenlijk meteen weer warm onthaald!”

Daarnaast is het een praktisch handige plek. “Alle verbindingen die we nodig hebben zijn daar voorhanden. Zo kunnen we daar makkelijk inprikken op het glasvezelnet van onze partner Breedband Tilburg, hebben we de ruimte om met Antonis Verhuur een soort campus bouwen en is de afstand naar de redactieruimte die we hebben in V39 bij R-Newt erg kort.”

Ruim 200 vrijwilligers uit alle hoeken van het land gaan opnieuw aan de slag om van deze jubileumeditie een succes te maken. “Het belangrijkste is natuurlijk de kermis. Maar we zijn druk bezig om deze jubileumeditie extra speciaal te maken.”