Kermis FM herziet organisatiestructuur

~ Verdere professionalisering zorgt voor spectaculaire jubileumeditie ~

Kermis FM heeft zijn organisatiestructuur herzien om beter voorbereid te zijn op de toekomst. Het radio en tv-station van de Tilburgse Kermis is in de vijf jaar dat het bestaat zo gegroeid, dat de structuur verder aangepast moest worden om ook in de toekomst volwaardige radio en tv met vrijwilligers te kunnen blijven maken. Voor de luisteraar, kijker en kermisbezoeker verandert er niets.

Kermis FM zendt tijdens de Tilburgse kermis 24 uur per dag uit via radio, tv en internet. Sinds het begin in 2009 is de organisatie in rap tempo gegroeid van een radiostation naar een crossmediaal platform met een eigen podium en evenementen. Kermis FM wordt volledig gerund door een mix van nieuw mediatalent en professionals, die zich allemaal vrijwillig inzetten.

“De redactie komt voor het eerst onder leiding te staan van een hoofdredacteur; NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis. Hij bewaakt de inhoudelijke output van de zender”, vertelt voorzitter Arno Leblanc van de Stichting Kermis FM. En ook op technisch, facilitair en communicatie gebied zijn er vaste mensen verantwoordelijk voor de output. “Al met al levert het een grotere organisatie op, maar wel één die een stuk efficiënter en professioneler te werk gaat.”

Leblanc vervolgt: “Ons belangrijkste doel blijft de kermis naar de mensen thuis brengen en de mensen thuis naar de kermis halen. Door te zorgen dat onze nieuwe organisatie deze doelstelling blijft ondersteunen, kunnen we er weer de nodige jaren tegen. Natuurlijk zijn we nog steeds een club die op vrijwilligers bouwt en die zijn educatieve functie hoog in het vaandel houdt.”

Naast de nieuwe organisatiestructuur zet het mediaproject ook een adviesraad op. Die adviesraad wordt gevraagd regelmatig te adviseren en te reflecteren op wat er beter kan bij Kermis FM. De Raad van Advies wordt voorgezeten door Bart Jan Cune (NOS/3FM), één van de founding fathers van Kermis FM. De andere leden zijn:

Jantien van Tol (Oud-directeur Kink FM)
Rob Stenders (Directeur radio Powned/KxRadio, programmamaker 3FM)
Frans Jan Bertens (Eigenaar Recruitment & Consult, The People Company)
Corné Snels (Eigenaar Hardy's Secret Service)
Rien van Linschoten (Eigenaar Brabo Horeca Groep)
Martijn Planken (Founding father Kermis FM, oud-bestuurslid)

Kermis FM start 19 juli om 16.00 uur. Het station is 24 uur per dag te volgen via radio, TV en internet. Op het Kermis FM-plein zijn dagelijks optredens.