Nieuws

Kermis FM
Let op! Dit artikel is al 383 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kermis FM zendt vakantiekermis uit via radio, televisie en internet

De aangepaste vakantiekermis in Tilburg is dit jaar gewoon weer live te volgen op Kermis FM. Vanaf 17 juli kan iedereen meegenieten via radio, internet en tv. Live vanaf de Spoorlaan in Tilburg doet Kermis FM ook verslag van hoe de stad en de regio vakantie viert in eigen land.
Door de coronacrisis was het al snel duidelijk dat het grootste evenement van Nederland dit jaar niet door zou gaan in de normale vorm. Toch is er dit jaar een aangepaste kermis. Op een aantal pleinen komt een kermis te staan met in totaal zo’n 50 attracties. “Kermis FM doet uiteraard live verslag van de kermis en wil het kermisgevoel weer aan iedereen overbrengen,” zegt hoofdredacteur Arno Leblanc van Kermis FM. “Daarnaast is er een documentaire te zien over de exploitanten in coronatijd. Van de demonstraties tot de creatieve oplossingen waarmee ze kwamen.”

Tilburg vakantiestad

Onder het motto ‘Tilburg Vakantiestad’ zijn er de hele zomer allerlei grotere en kleinere evenementen in de stad. Zo is er een diepzeeaquarium en een stadsstrand. Kermis FM is erbij en laat horen en zien hoe Tilburgers dit jaar in eigen stad blijven om vakantie te vieren.

Radio en tv in de hele regio

De uitzendingen van Kermis FM zijn dit jaar in de hele regio live te volgen op radio en tv. “We werken opnieuw samen met de Lokale Omroep Goirle (LOG), waardoor we in de hele regio Tilburg op televisie te zien zijn. Dit jaar werken we ook op radio-gebied samen, waardoor Kermis FM ook op 105.6 FM te ontvangen zal zijn.”
“Extra trots ben ik op de nieuwe samenwerking met VLOHradio uit Hilvarenbeek,” voegt Leblanc toe. “Hierdoor zijn we ook op 96.0 FM te ontvangen in de regio.” Kermis FM zal ook de regio intrekken om te kijken hoe daar vakantie wordt gevierd.
“In Goirle kon de kermis dit jaar helaas niet doorgaan. En aangezien de kermis in Tilburg ook grote aantrekkingskracht heeft op Goirlenaren, brengen wij graag samen met Kermis FM alsnog de kermis bij ons publiek thuis,” zegt LOG-voorzitter Hans van de Ven. “Diverse vrijwilligers van onze omroep werken in Tilburg mee aan de uitzendingen.”

Kermis FM 2020

In de programmering van Kermis FM staan zoals altijd bekende namen en talenten uit het hele land. Onder andere Lars Boele (Qmusic en 100%NL), Niels van der Veen (100% NL), Jordy Graat (Omroep Brabant), Thomas van Groningen (BNR Nieuwsradio) en Michiel Jurrjens (SLAM!) zijn te horen.
Kermis FM is in de regio Tilburg en omgeving te ontvangen via 105.9 FM, 96.0 FM (VLOHradio) en 105.6 FM (LOG Radio). In heel Noord-Brabant kun je Kermis FM luisteren via de digitale ether (DAB+). Op televisie kun je in de regio Tilburg bij Ziggo kijken op kanaal 44 en bij KPN op kanaal 1416. Verder hoef je niks te missen via de livestream op Kermisfm.nl, de Smart TV app, smartphone apps, social media en YouTube.