Nieuws

inloophuis midden-brabant
Let op! Dit artikel is al 1145 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kermis in de Druiventros haalt €25.910,- op voor Inloophuis Midden-Brabant

Met het spectaculaire feest ‘Kermis in de Druiventros’ heeft Stichting Inloophuis Midden-Brabant zondag 18 maart een mooi bedrag van €25.910,- opgehaald. Meer dan 500 gasten en ondernemers steunden het goede doel met de aankoop van hun kaartje. Burgemeester Theo Weterings opende het feest en werd officieel benoemd tot ambassadeur van het inloophuis. Hij kon in deze nieuwe rol direct een mooie waardecheque uitreiken aan het stichtingsbestuur.

Inloophuis Midden-Brabant

Inloophuis Midden-Brabant is sinds vijf jaar gevestigd aan het Wilhelminapark en draait volledig op donaties en giften. Het huis is een bijzonder waardevolle plek voor mensen met kanker en hun naasten. Ze kunnen er deelnemen aan talloze workshops als yoga, koken en schilderen. Er zijn lezingen en bijeenkomsten, bijvoorbeeld over hoe je omgaat met kanker binnen het gezin, werk of in de relatie met je partner. De gasten worden er ook in de watten gelegd met onder meer pedicurebehandelingen en ontspanningsmassages. Het mag er over kanker gaan, maar dat hoeft helemaal niet. Jaarlijks wordt het Inloophuis bezocht door meer dan 2000 gasten.

”Het is heel belangrijk dat het Inloophuis in Tilburg blijft voortbestaan”, zegt Bas van Tilburg, die samen met een team vrijwilligers het feest organiseerde. ”Samen met lotgenoten de zinnen verzetten, lachen, huilen, kaarten, eten en drinken. Je hoeft dankzij het inloophuis gelukkig niet alleen te zijn in de worsteling om met deze vreselijke ziekte om te gaan.”

Kermis in de Druiventros

Tijdens ‘Kermis in de Druiventros’ werd het dankzij de tv-serie inmiddels befaamde Tilburgse hotel omgetoverd tot kermis, compleet met diner en entertainment. Er waren onder meer optredens van Henk Wijngaard, Ronnie Tober en Roy Donders.

Naar het idee dat geven voor een goed doel best een feest mag zijn organiseerde Inloophuis Midden-Brabant twee jaar geleden voor het eerst een benefietevent. Dat feest, destijds in MIDI, was toen ook al een groot succes.

Nederland telt 80 inloophuizen, maar Inloophuis Midden-Brabant is vooralsnog het enige huis dat deze grootse benefietfeesten weet te organiseren. Naast de ondernemers en bedrijven die het Inloophuis Midden-Brabant steunen met de aankoop van een kaartje voor Kermis in de Druiventros, bestaat er ook een vaste groep sponsoren die samen de Club van 100 vormen. Tilburgse ondernemers dus die samen een goed doel steunen. Ook op dat vlak weet Inloophuis Midden-Brabant te verbinden.

Ben jij naar Kermis in de Druiventros geweest? Onze fotograaf Bas Haans was aanwezig en de kans is groot dat hij jou op de foto heeft gezet! Bekijk eens ons fotoboek.

Reageer op dit bericht