Kermis ontvluchten? Check hier een aantal leuke uittips om de week door te komen!

kermis ontvluchten

De stad staat volledig in het teken van de Tilburgse kermis! Maar uiteraard zijn er ook Tilburgers die minder geven om tien dagen lang kermisvermaak. Daarom geven wij je een aantal tips om de kermis te ontvluchten. Lees je mee?

Leuke activiteiten om de kermis te ontvluchten

NondeJeu

Ken jij NondeJeu onder het Pieter Vreedeplein al? Je kunt hier gezellig indoor komen jeu-de-boulen of de leukste games spelen in de Prison Island. Bij de mooie horecazaak kun je ook terecht voor een drankje, lekkere lunch, uitgebreid diner of gezellig bordspelletje.

De Voltage

Bij De Voltage kun je terecht voor super leuke indoor activiteiten. Van bowlen tot lasergamen en van karten tot vele andere activiteiten. Tijdens de zomer hebben ze ook nog eens diverse deals. Zo kun je twee keer karten en twee keer lasergamen voor €29,50 per persoon. Check deze actie voor meer informatie. Voor de kids heeft De Voltage ook een toffe actie. Namelijk een 10-rittenkaart bij Voltkids voor €45,-. In deze actie vind je daar meer informatie over.

Op naar Stappegoor!

Lekker een filmpje pakken? Dat kan bij Pathé in het centrum, maar ze hebben ook een mooie bioscoop op Stappegoor. En natuurlijk kun je in het gebied ook lekker zwemmen, een hapje eten bij één van de horecazaken of lekker sporten.

Een balletje slaan

Bij Prise d’Eau kun je ook terecht om de kermis te ontvluchten. Ze organiseren hier golfgames die ieder moment van de week te boeken zijn. Ook organiseren ze op vrijdag 29 juli een speciale Golfgame Night. Op het terras van de Gasterij kun je uiteraard terecht voor een hapje of een drankje.

Oase van rust middenin de stad

Bij De Nieuwe Vorst in de Willem II straat vieren ze de zomer. Hoewel ze middenin de binnenstad zitten, is het er een oase va rust. Tijdens de kermisweek zijn er verschillende leuke activiteiten en optredens. Ook kun je lekker komen chillen in de gezellige binnentuin.

Arbie’s Beachhouse

Wil je het gevoel hebben alsof je aan het strand ligt, genieten van lekkere cocktails, een goede lunch of een lekker diner? Of dit allemaal? Ga dan eens naar Arbie’s Beachhouse in Berkel-Enschot. Hier kun je lekker aan het strand liggen en zwemmen als het warm is. Scheelt je een hoop benzine en files naar het strand.

Nostalgische kermis bij De Zeven Geitjes

Hou je wel van de kermis, maar niet van het massale van de Tilburgse kermis? Bij De Zeven Geitjes in het Wandelbos staat een Nostalgische kermis. Hier kun je in alle rust met je (klein)kinderen genieten van de kermis.

Beekse Bergen

Bij de Beekse Bergen zijn afgelopen maanden maar liefst 65 dieren geboren. Leuk om die te gaan bekijken dus. Of ga lekker relaxen bij het Speelland op het strand.

Uiteten

Wil je tijdens de kermis uiteten? En heb je geen zin in de kermisdrukte? Ook buiten het kermisterrein is genoeg te ontdekken. Een aantal tips:

  • Zjuu aan het Leijpark: aan de rand van het groene Leijpark ben je welkom om te borrelen, lunchen of dineren. De pizza’s zijn er top, maar er is nog veel meer lekkers te happen.
  • Klooster Nieuwkerk Goirle: combineer een wandeling door de prachtige natuur met een bezoekje aan Klooster Nieuwkerk. Lekker de stad ontvluchten!
  • Villa Vredelust: blijf je liever in Tilburg om te wandelen? Ga dan het Stadsbos013 in. Naderhand lekker genieten bij het prachtige Villa Vredelust op het ruime terras met prachtig uitzicht.
  • Peerkes Hoeve: in de gezellige achtertuin van de horecazaak in de Reeshof kun je genieten van lunch, diner of borrel. Of ga voor AperoDining. Dan krijg je 9 tot 12 culinaire verrassingen.
  • EethuisTwintig: lekker op de kade van de Piushaven genieten van heerlijke gerechten? Dan is EethuisTwintig zeker een aanrader. Je zit hier lekker in alle rust, maar toch aan de rand van het kermisterrein. Je bepaalt dus zelf of je naderhand wel of niet sfeer gaat proeven op de kermis.
  • Stadsbrouwerij013: bierliefhebbers zijn bij Stadsbrouwerij013 aan de Piushaven te vinden. Je geniet hier in alle rust van een bierproeverij, lunch, diner of iets anders te snacken.
  • Café Zomerlust: ook in Moerenburg is het genieten. Ga lekker een kop koffie drinken, lunchen of borrelen. Of in het weekend genieten van eten wat de pot schaft.

Zomerse tips

Is het lekker weer? Misschien heb je dan iets aan onderstaande overzichten:

Uittips

We hebben ook nog een aantal uittips die niets met de kermis te maken hebben:

Meer informatie

Op zoek naar de leukste uittips? Komende week maar bijvoorbeeld ook in augustus? Check dan vooral onze uit-agenda.

Ben je toch benieuwd wat er tijdens de Tilburgse kermis te doen is? Lees dan vooral dit artikel.