Kernwinkelgebied Tilburg wint de Kern Jaarprijs 2023

Het vernieuwde winkelrondje van Tilburg won donderdag 20 april de Kern Jaarprijs 2023. Uit 5 genomineerden werd het project City-Center Tilburg verkozen tot winnaar van de Kern Jaarprijs 2023. Vertegenwoordigers van betrokken partijen zoals Wereldhave, NEOO en gemeente Tilburg namen de prijs in ontvangst. 

Van saai tot bruisend

De jury roemde de wijze waarop Wereldhave, in nauwe samenwerking met de gemeente Tilburg, maar ook met de ondernemersvereniging en BIZ vastgoed, tussen 2016 en 2022 het Tilburgse kernwinkelgebied transformeerde van een saai stuk binnenstad tot een bruisend en vitaal centrum met een brede mix aan functies.

Levendig stuk stad

Het project is een van de grootste recente binnenstedelijke herontwikkelingen in de zevende stad van Nederland, dat volgens de jury laat zien hoe van een verouderd winkelgebied uit de vorige eeuw de weg is gevonden naar een nieuw en levendig stuk stad. Wethouder Rik Grashoff is verheugd over de prijs: “Als wethouder binnenstad ben ik enorm trots op de inspanningen die alle betrokken partijen hebben geleverd in dit project. In een aantal jaar zijn we er samen in geslaagd de binnenstad van Tilburg te transformeren in bruisend stadshart waar winkelen, wonen, groen, horeca en leisure moeiteloos samenkomen. Mooi om te zien dat daar ook vanuit deze hoek waardering voor is.”

Over Kern

Kern is een centrum voor vastgoedprofessionals. ‘Kern verenigt de makers van het gebouwde hart. Een goede kern, variërend van een groot stadscentrum tot een wijkcentrum, heeft economische waarde, sociale waarde, is duurzaam en verbindt.’

Meer informatie vind je op deze website.