Kerst vieren & horeca steunen: check hier de lekkerste kerstmenu’s van restaurants voor thuis

kerstmenu's voor thuis

Helaas kunnen we ook dit jaar ons kerstdiner niet in een restaurant organiseren. Door de coronamaatregelen moet de horeca namelijk na 17:00 uur de deuren sluiten. Maar gelukkig kun jij je favoriete restaurant alsnog naar jou thuis halen. Zo bieden verschillende restaurants menu’s aan die je thuis kunt bereiden. Benieuwd wie allemaal? We zetten het voor je op een rijtje. 

Uitgelichte tips

Viergangenmenu met amuse en friandise van Pulcinos

pulcinos tilburg

Pulcinos uit het Dwaalgebied bereidt een heerlijk viergangenmenu voor je die je thuis makkelijk kunt klaarmaken en presenteren aan je tafelgasten. Je start met een amuse wat een brioche met paling is. Daarna kun je als voorgerecht kiezen uit een gerecht met coquille en chorizo of een carpaccio van radijs en biet. Als tussengerecht geniet je van een ravioli van bospaddenstoelen met truffel. Voor het hoofdgerecht kies je uit een hertenbiefstuk of zeetong en ook bij het dessert heb je een keuze. Namelijk tussen de Pulcinos brownie of een kaasplank. Je sluit af met een friandise die je bij de koffie kunt serveren. Het menu kost €39,50 per persoon en is tot 22 december te bestellen via info@pulcinos.nl of door te bellen naar 013-2045111. Ook is het mogelijk om bijpassende wijnen en likeuren bij te bestellen. Je kunt het menu zowel afhalen als thuis laten bezorgen tussen 21 en 26 december.

Vier kerst en Oud & Nieuw bij je thuis met de dinerbox van De Houtloods

kerstmenu's

Na het succes van vorig jaar, kun je ook dit jaar weer genieten van een heerlijke dinerbox van De Houtloods thuis. Het menu ziet er heerlijk uit en bevat zowel koude als warme gerechten. De keukenbrigade van De Houtloods doet de voorbereidingen, jij hoeft het thuis alleen nog maar af te maken. Dit doe je aan de hand van duidelijke instructies en video’s. Zo maak je van de gerechten net zo’n plaatjes als in het restaurant. Het viergangenmenu kost €49,50 per persoon en bij iedere gang heb je de keuze uit meerdere gerechten. Zo zit er voor iedereen wel iets lekkers bij. Optioneel is het menu ook uit te breiden met een mooie kaasselectie, bijpassende wijnen of serviesset. Je kunt de boxen voor kerst tot 20 december 13:00 uur bestellen en voor oud en nieuw tot 27 december. Het is zowel mogelijk om de boxen te laten bezorgen als af te laten halen.

Viergangenmenu inclusief tafelaankleding en achtergrondmuziek van Stadsbrouwerij 013

Voor het kerstmenu voor thuis van Stadsbrouwerij 013 hebben drie chefkoks de krachten gebundeld. Dat betekent: lekkerder en verrassender dat ooit tevoren. Ook wordt de complete tafelaankleding en een bijpassende Spotify-lijst bij de box geleverd. Zo hoef jij aan niks meer te denken behalve te genieten met je tafelgenoten. Uiteraard is het mogelijk om bijpassende dranken bij het menu bij te bestellen. Het kerstmenu serveren ze van 19 december tot en met 9 januari. Oftewel: rondom de feestdagen kun je van dit fenomenale menu genieten. Het kerstmenu kost €55,- per persoon en optioneel kun je er een wijn- of bierarrangement bijbestellen. Uiteraard hebben ze ook een vega kerstmenu samengesteld. PS. je kunt ook van dit menu genieten in het proeflokaal van Stadsbrouwerij 013 tijdens de brunch.

De Heeren van de Haven zijn terug met een culibox tijdens de feestdagen

kerstmenu's voor thuis

Tijdens kerst en de jaarwisseling geniet je met de Heeren van de Haven (een coalitie tussen meerdere horecazaken aan de Piushaven) van een heerlijke culinaire box voor thuis. De box zit vol met de lekkerste gerechten en feestelijke hapjes. Uniek aan deze box: je hele dag is verzorgd. Dus niet alleen het diner, maar ook de brunch en borrel. Zo hebben ze een speciale brunch samengesteld met brood, lekkere soepjes, beenham tataki en veel meer. Ook hebben ze een borrelbox met een uitgebreide mix aan borrelhapjes. Vervolgens sluit je af met een heerlijk viergangendiner met verrassende gerechten. Uiteraard is het mogelijk om en bijpassend drankarrangement bij te boeken. De culinaire box kost €75,- per persoon en bestaat dus uit een brunch, borrel én diner. Oftewel: je hebt alles meteen voor de hele dag gefixt!

3 of 4 gangenmenu van Zjuu in het Leijpark

Zjuu is de nieuwe zaak in het Leijpark op de plek waar het oude Etenstijd zat. Ook hier gaan ze hard voor jou aan de slag zodat jij thuis lekkere kerst gerechten kan eten. Bij Zjuu kun je gaan voor een drie- of viergangen kerstmenu. Daarnaast hebben ze ook nog andere lekkere gerechtjes die je daarbij kan bestellen. Denk dan aan gerechten als hertencarpaccio, Hollandse biefstuk, romige bisque en nog veel meer! Ook hebben ze verschillende boxen die ja kan bestellen. Zo kun je gaan voor een ontbijt box, brunch box, borrel box en meer.  Het kerstmenu en de boxen zijn vanaf €26,50 te bestellen. Je kan de box bestellen tot en met dinsdag 21 december 23:59 uur.

4-, 5- of 6-gangenmenu van gloednieuwe horecazaak De Harmonie voor thuis

De Harmonie is een gloednieuwe horecazaak in het Dwaalgebied. Tijdens kerst serveren ze een heerlijk kerstmenu voor thuis. Je kiest zelf of je voor 4,-, 5,- of 6-gangen gaat. Per gang heb je meerdere opties en uiteraard ook een vegetarische optie. Wat je allemaal op het menu tegenkomt? Van ceviche tot tataki, van roodbaars tot hert en van steak tot linzenrisotto. Het menu is vanaf €47,50 per persoon te bestellen en uiteraard is het ook mogelijk om een bijpassende wijnbox bij te bestellen. Zo doet De Harmonie de voorbereidingen en zet jij thuis de puntjes op de i om er een fantastische kerst van te maken.

3- of 4-gangenmenu inclusief een amuse van ’t Elfde Gebod

Ook ’t Elfde Gebod pakt uit richting kerst. Zo hebben ze een 3- of 4-gangenmenu voor thuis samengesteld. De keukenbrigade van de horecazaak aan de Paleisring doet de voorbereidingen, jij hoeft het thuis alleen nog maar af te maken. Wat er zoal op het menu staat? Van gerookte eendenborst tot coquilles, van gekonfijte kwartelboutjes tot hertengoulash en van zalmfilet tot een ratatouille taartje. Het 3-gangenmenu kost €35,50 en voor een 4-gangenmenu betaal je €43,-.

Kerstontbijtbox of gourmetbox van De Groene Vlinder

Na het succes van vorig jaar, is de gourmetbox van De Groene Vlinder weer terug. De gourmetbox bestaat uit heerlijke lekkernijen voor twee personen. Zin in zo’n heerlijke gourmet? Het kost €27,50 voor twee personen. Tevens hebben ze bij De Groene Vlinder een ontbijtbox samengesteld voor thuis. Voor zo’n lekkere ontbijtbox betaal je €17,50 per persoon.

Het beste van La Nouvelle Auberge in de kerstontbijtbox met Christmas pick-up

De horeca steunen met een heerlijk kerstontbijt en dat gecombineerd met een superleuk uitstapje? Het kan met het kerstontbijt en de christmas pick-up van La Nouvelle Auberge. In de ontbijtbox zit het lekkerste wat La Nouvelle Auberge te bieden heeft. Van een pasteitje met ragout van hoender tot verse salades en van een citroentaartje tot heerlijke thee. Je haalt de ontbijtbox op via de prachtig aangeklede Christmas pick-up bij La Nouvelle Auberge. Zo kom je helemaal in de kerstsfeer.

Meer heerlijke kerstmenu’s voor thuis

Benieuwd welke horecazaken nog meer een lekker kerstmenu hebben samengesteld voor thuis? We zetten het op een rijtje.

 • Bet Kolen: viergangenmenu voor €45,- met per gang meerdere keuzes. Ook hebben ze een speciaal kindermenu samengesteld.
 • Tuinhuis Culinair: hebben een shared dining voor thuis vanaf €34,50 per persoon.
 • De Burgerij: hebben de befaamde plateaus en tafels vol lekkernijen, maar ook uitgebreide gerechten en complete menu’s voor thuis.
 • Van Oursouw: viergangenmenu voor €27,95. Met onder andere rijkgevulde kreeftensoep, een zalmbonbon en vistrio. Je kunt dit menu bestellen door te bellen naar 013-4676384 of in de winkel.
 • The Talk: je kunt hier zowel overdag uitgebreid lunchen met een heerlijk kerstmenu of een kerstdiner voor thuis bestellen. Dit menu bestaat uit vier gangen en kost €34,50 per persoon.
 • Te Koop in Tilburg: hebben een 4-, 5-, 6-, of 7-gangenmenu voor thuis samengesteld. Dit menu is vanaf €40,- te bestellen.
 • Kok Verhoeven: heeft een heerlijk kerstmenu voor thuis gemaakt. Wat je kunt verwachten? Geschroeide zalm, hertenbiefstuk en -stoof of kabeljauw & gamba en veel meer. Het menu kost €59,50.
 • Monarh: sterrenchefbox waarmee je thuis een viergangendiner kookt als een Michelinster-kok. Met onder andere een heerlijke amuse, coquille, hertenrugfilet en tiramisu.
 • Hofstede de Blaak: een 3- of 4-gangenmenu voor thuis. Met onder andere tonijn of rundertartaar, hertenstoof of zalm en veel meer. Een 3-gangenmenu kost €40,-. Voor 4-gangen betaal je €50,-.
 • Restaurant Taste!: of je nu thuis een kerstborrel wilt organiseren of lekker wilt tafelen tijdens het diner. Restaurant Taste! heeft verschillende kerstboxen voor thuis samengesteld. Dit is al te bestellen vanaf €24,50.
 • Karakter Tilburg: hebben een thuisgemnu voor thuis. Dit thuismenu bestaat uit drie gangen en kost €32,50.
 • Josjes Culinair: van hapjesbuffet tot een thuismenu voor kerst en veel meer!
 • Lunchroom De Katterug: hebben verschillende kerstboxen. Van ontbijt tot brunch en van borrel tot verschillende taarten die je kunt bestellen.
 • Trattoria da Gioia: hebben een Italiaans driegangenmenu voor €29,- per persoon.
 • Eetwinkel Verzot: hebben een 5-gangenmenu voor thuis voor €42,50 per persoon. Ook kun je verschillende borrelplanken en delicatessen in de winkel kopen.
 • Smeer’m: hebben een brunchbox samengesteld voor slechts €19,50.
 • De Eetkamer: 4-gangenmenu voor €57,50 met het lekkerste wat De Eetkamer te bieden heeft.
 • Perron 3: gourmetschotels voor €9,95 per persoon.
 • Stad Parijs: hebben zowel een kerst high tea en dinerbox voor thuis. De dinerbox bestaat uit een vijfgangendiner voor €59,50 per persoon.
 • Restaurant Waanzinnig: hebben een 3- of 4-gangenmenu voor thuis. Het menu met drie gangen kost €34,50, voor vier gangen betaal je €37,50.
 • Saté Kid Tilburg: hebben complete rijsttafels voor €24,50.
 • Café Berlijn: driegangenmenu voor thuis voor slechts €35,-. Uiteraard inclusief amuse en instructies om de gerechten thuis af te maken.
 • Pig & Rye: een kerstmenu voor €67,50 per persoon, charcuterie en veel meer
 • Gember & Sereh: driegangen kerstmenu voor thuis vanaf twee personen voor €85,-. Met een lekkere soep, uitgebreide rijsttafel en heerlijk dessert.

Steun de lokale horeca

Door de huidige coronamaatregelen hebben horecazaken het nog steeds zwaar. Ben jij de voorbereidingen aan het treffen voor de feestdagen, denk dan vooral aan de lokale horeca. Of breder getrokken: koop lokaal. Schaf je cadeautjes aan bij lokale winkeliers, haal je kerstdiner in huis bij lokale horecazaken en probeer oog te hebben voor ondernemers die het momenteel zwaar hebben.

Heb jij een horecazaak in Tilburg met een kerstmenu voor thuis en sta je niet in bovenstaand overzicht? Stuur dan vooral een mailtje naar info@tilburg.com. Dan voegen we je toe aan de lijst.