Wat te doen tijdens de kerstvakantie in Tilburg

De kersttruien komen uit de kast, de gourmettenstellen worden afgestoft en de oliebollen worden al volop getest. De feestdagen hangen in de lucht en dat betekent voor veel mensen dat het kerstvakantie is! Fijn al dat rondhangen tijdens de feestdagen, maar het is misschien wel net zo leuk om erop uit te gaan tijdens je kerstvakantie in Tilburg.

Wil jij weten wat er in Tilburg leuk is om te doen tijdens de kerstvakantie. Dan zit je goed. Wij zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen!

Tilburgse winterkermis

Een beetje Tilburger houdt ervan om naar de kermis te gaan. Niet alleen in de zomervakantie kun je hiermee je dagen vullen, ook de kerstvakantie heeft dit jaar voor het eerst een kermis! Deze is dan wel iets kleiner van opzet, maar met gezellige kraampjes en zo’n dertig attracties is het zeker een bezoekje aan de binnenstad waard. Extra leuk: rondom de winterkermis worden oa. een vuurwerkshow, kerstmarkt en een nachtkermis georganiseerd. Lees hier alles wat je moet weten over de winterkermis.

Details

  • Wanneer: woensdag 21 december t/m 8 januari
  • Locatie: Tilburgse binnenstad

Ouderwetse ijspret

Schaatsen! Need we say more? Het ultieme winterse gevoel krijg ja natuurlijk als je glibberend het ijs over gaat. Een overzicht van alle schaatsbanen vind je hier. Als je het zelf niet aandurft om de ijzers onder te binden, kun je natuurlijk ook naar de Tilburgse helden van het ijs gaan kijken. De Tilburg Trappers spelen tijdens kerstvakantie meerdere wedstrijden in eigen huis. Als je meer van snowboarden of skiën houd, kun je dichtbij huis ook terecht bij Skish.

Voor de koukleumen

De echte koukleumen die het liefst een verre vakantie boeken in de winter, kunnen gelukkig ook in Tilburg terecht. Zo kun je de tropische temperaturen van CitySauna opzoeken in hartje centrum. Als je na een bezoekje aan de Turkse stoombaden, sauna’s, infraroodcabines, whirlpool, dompelbad, voetenbad en zonnebank nog niet opgewarmd bent, weten wij het ook niet meer. Om jezelf in Thailand te wanen raden we één van heerlijke kruidenstempel-, voetreflex- of traditionele Thaise massages van Chockdee Tilburg aan. Andere heerlijke plekken voor de koukleumen: Thermen Goirle, Zwembad Stappegoor en The Senze.

Sfeervol opwarmen

Opwarmen nadat je eerst een frisse neus hebt gehaald is misschien wel de fijnste activiteit in de winter. Tijdens een bezoekje aan de winterkermis is het winterterras van Puur Mercure een aanrader. Naast de grote vuurschalen om je bij op te warmen, kunnen kinderen marshmallows roosten met gratis ranja en kun je zelf aan de glühwein, warme chocomel en verse apfelstrudel. Nadat je de kerstmarkt op de Paleisring hebt bezocht kun je om de hoek bij het Piusplein ook gezellig opwarmen. Daar vind je niet alleen goed verwarmde terrassen van de cafés, maar ook een grillkraam en glühweinkraam.

Cultureel avondje weg

Alle tijd nemen om jezelf op te doffen, niet hoeven kijken hoelaat je naar huis gaat en alle tijd van de wereld. De kerstvakantie leent zich perfect voor een avondje uit. Niet alleen de feestjes tijdens Tweede Kerstdag zijn top, ook op cultureel gebied is er genoeg te doen. Op Derde Kerstdag staat het romantische balletsprookje Het Zwanenmeer op de planken van Theaters Tilburg: de crème de la crème van de balletwereld en een absolute klassieker. Maar ook de oudejaarsconferences zijn een uittip voor het einde van het jaar.

Kinderachtig leuk

Twee weken lang je kinderen vermaken, dat kan soms een flinke uitdaging zijn. Staan ze na drie films op Netflix te stuiteren? Met een aantal fantastische parken in de buurt hoef je echt niet ver te gaan. Wat dacht je van een tripje naar de Winter Efteling, Beekse Bergen, Zeven Geitjes, Voltage? Ook het Natuurmuseum, Textielmuseum en de Pont zijn een bezoekje met kinderen zeker waard.

Extra leuk

  • Waar Vincents Tekenlokaal normaal alleen te bezoeken is op afspraak is het lokaal tijdens de kerstvakantie ook geopend zonder afspraak. Je kunt er terecht om een nieuwjaarswens te tekenen voor iemand die je een gelukkig nieuwjaar wenst.
  • Een andere betaalbare optie is een filmpje pakken bij Pathé. Tickets voor kinderen tot 11 jaar kosten namelijk maar €5,-.
  • Dierenpark De Oliemeulen organiseert tijdens de kerstvakantie een bijzondere speurtocht, ook kun je weer genieten van een welbekende insectenkerstlunch.
  • Recreatiebad Stappegoor heeft de welbekende glijbaan vernieuwd. Deze is interactief met flitsende lichten, kleuren en geluid. Je kunt zelfs topscores behalen en op Facebook delen.
  • Eentje die je niet mag missen: Africa by Light! Tijdens deze wandelroute door Safaripark de Beekse Bergen is het park prachtig versierd met lichtstellages van wilde dieren. Is overigens ook te combineren met een bezoek aan het park.

Op stap

Geen school waar je naartoe hoeft en geen baas die ’s ochtends op je wacht. Tijd om tijdens de kerstvakantie eens flink op stap te gaan! De leukste feestjes tijdens de kerst hebben we voor je in dit artikel verzameld. Verder zijn er genoeg andere cafés die flink uitpakken met stapavonden rond de feestdagen. Zo maakt Studio Tilburg er een complete feestweek van met maar liefst zes bijzondere feestjes. Alle evenementen vind je in de agenda.

Shoppen in Tilburg

Een fijne dagbesteding voor iedereen die de dertiende maand al binnen heeft: lekker gaan shoppen. Houd wel even rekening met de bijzondere openingstijden. Waar je rekening mee moet houden als je in de drukke decembermaand gaat winkelen? Dat hebben we voor je verzameld in dit artikel.