Kersvers jong en nieuw jazzfestival in Tilburg: Make It

make it

Make It is een kersvers jong en nieuw jazzfestival in Tilburg. Make It heeft de ambitie de grote jazz namen van morgen, vandaag al te presenteren. Zij willen het Noorderslag van de geïmproviseerde muziek worden door jonge, getalenteerde en voor het grote publiek onbekende makers een prominente plek te geven op dit festival. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2018 op verschillende plekken in Tilburg.

Jazzronde

Allereerst beginnen ze bij de broedplaats van jong jazztalent, waar musici zich ontkiemen tot makers. Voor de muzikanten die de eerste stappen naar eigen composities en initiatieven zetten hebben zij de Jazzronde, een jazzvariant van de bekende popronde. Jonge musici en bands kunnen zich aanmelden voor de Jazzronde en worden geprogrammeerd in de gehele binnenstad. Zo proberen zij talent van onderuit te stimuleren om het podium te zoeken en hun eerste publiek te bereiken.

Het programma

Om te laten zien waar dit allemaal toe kan leiden programmeren zij op vrijdagavond een “international upcomming” muzikant. Iemand die in Nederland nog niet bekend is, maar op internationaal niveau allure heeft gemaakt. Voor de editie 2018 is dat gitarist Gilad Hekselman (1983) die met zijn megatrio ZuperOctave (ft. Aaron Parks & Kendrick Scott) op vrijdagavond een concert geeft in hét jazzpodium van het zuiden, Paradox.

Zaterdag organiseren ze een volle avond in Theaters Tilburg met drie zalen en meerdere acts waarin ze aanstormend talent programmeren, maar ook jonge musici naast hun leermeesters. De hoofdacts van het festival zullen plaatsvinden in de Schouwburg, de grootste jazztalenten zijn te zien in de Studiozaal en Jeroen van Vliet is curator van de intieme Audax-Zaal. Hier zal hij zijn visie op de toekomst programmeren. Voor de volledige line-up, check de programmering.