Keukenzaak La Cuisine geopend aan de Spoorlaan: ‘Tilburg is klaar voor een concept zoals dit!’

La Cuisine Tilburg

Waarom naar een woonboulevard rijden en een hele dag kwijt zijn aan het dwalen door de enorme showrooms als je ook in een halfuur jouw droomkeuken kan laten ontwerpen middenin de binnenstad van Tilburg. En nog fijner: je droomkeuken ook meteen zien via 3D foto’s. Vorige maand is keukenzaak La Cuisine namelijk geopend. Wij spreken met eigenaar Cesco Schellekens (41) over de gloednieuwe winkel.

Cesco werkt al jarenlang in de keukenbranche als hij de kans krijgt om een La Cuisine-winkel in Tilburg te openen. “La Cuisine is een formule die de komende jaren meerdere Cityshops wil openen in heel Nederland. Als échte Tilburger ben ik er trots op dat ik nu eigenaar ben van de winkel in mijn eigen stad.”

Een keukenwinkel middenin de binnenstad, dat zie je niet snel. “Ons concept past niet bij de massa van een woonboulevard. Wij bieden luxe, strakke en elegante keukens aan zonder dat je de hoofdprijs kwijt bent. Een persoonlijke service en het realiseren van de droomkeuken van onze klanten staat bij ons centraal. Daarnaast worden er jaarlijks 900.000 verkeersstromingen geteld in deze straat wat zorgt voor een enorme zichtbaarheid en boost voor onze naamsbekendheid.”

La Cuisine richt zich over het algemeen op de doelgroep 30 tot 60 jaar. “We merken dat de mensen die ons weten te vinden over het algemeen mensen zijn die aan hun tweede of derde keuken beginnen.”

Touch reality

La Cuisine onderscheidt zich naast het aanbieden van hoogwaardige en luxe keukens van de beste materialen ook met Touch Reality. Op een interactief scherm kan de ruimte waarin jij je droomkeuken wilt samenstellen precies worden nagebootst. Van de plekken waar je deuren en ramen zitten tot de kleur van je vloer en de wanden. “In die ruimte kunnen wij jouw droomkeuken helemaal naar wens samenstellen. En nog belangrijker: je ziet meteen hoe de keuken eruit komt te zien in de ruimte van jouw keuken. Geen tekeningen op papier, maar visuele 3D beelden van de keuken.”

De mogelijkheden van Touch Reality zijn heel erg groot. “We hebben de totale vrijheid om de keuken samen te stellen. Van kleur tot uitvoering, van merk tot materiaal en veel meer. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt en ziet direct op het scherm hoe je keuken eruit komt te zien.”

Touch Reality werkt snel en effectief. “Binnen een halfuur heb je meerdere 3D foto’s van je potentiële keuken en een prijsindicatie.”

Touch Reality bij La Cuisine Tilburg.

Ontzorgen

Voordat Cesco aan de slag gaat om via Touch Reality jouw droomkeuken te ontwerpen, gaat er uiteraard een proces aan vooraf. “Ik praat veel en vraag veel. Dat doe ik om ervoor te zorgen dat ik een goed beeld heb bij de wensen van mijn klanten. Op die manier kan ik ook het beste adviseren.”

La Cuisine richt zich op complete keukens. “Het van A tot Z ontzorgen van mijn klanten staat hier centraal. Of er nu een oude keuken moet worden afgebroken, een muurtje moet worden verwijderd of juist opgebouwd of elektra moet worden aangepast voordat we de keuken kunnen plaatsen: ik regel het voor je. Ik ben eigenaar van het bedrijf en heb geen personeel, maar werk met een vakmensen om me heen. Dat zorgt ervoor dat de service hier altijd persoonlijk is.”

Luxe, strak, modern & elegant

Hoewel je alle kanten op kunt met het ontwerpen van je keuken, richt La Cuisine zich wel op één stijl. “De uitstraling van de keukens die wij maken is luxe, strak, modern en elegant. We werken veel met hout en warme tinten. Maar eigenlijk moet je het zien en voelen om te begrijpen wat ik bedoel.”

Wat Cesco het leukste vindt aan zijn werk? “Zonder meer het ontwerpen van de keukens via Touch Reality. Op die manier kan ik snel en mooi uitwerken wat mensen in hun hoofd hebben. Bij andere keukenzaken moet je het vaak doen met een klein stukje werkblad en wat frontjes. Dat is hier totaal anders.”

La Cuisine Tilburg

De stad is er klaar voor

Cesco kon een winkel openen in Den Bosch, maar heeft er bewust voor gekozen om de zaak in zijn eigen stad te openen. “Tilburg is er klaar voor. De stad is onwijs ontwikkeld. We doen niet onder voor steden als Breda en Den Bosch. We mogen echt wel trotser zijn op onze stad en laten zien wat voor gave stad we zijn.”

Daar past het concept van La Cuisine volgens Cesco perfect bij. “Ik vind dat we écht wel wat meer mogen laten zien wat voor mooie en kwalitatieve producten je in de stad kunt kopen. Waarom zou je naar een andere stad rijden voor een keuken als je ook in Tilburg je droomkeuken kunt kopen?”

Werken aan naamsbekendheid

La Cuisine is nu een maand open aan de Spoorlaan. “Dat levert nog wel verbaasde gezichten op. Mensen verwachten niet per se een keukenzaak op deze plek. Komende tijd ga ik dan ook werken aan mijn naamsbekendheid.”

De eerste keukens zijn inmiddels verkocht en worden komende periode uitgeleverd. “Uiteindelijk wil ik vooral mooie keukens maken voor mijn klanten. En loop ook vooral bij ons binnen als je benieuwd bent wat we doen, ik laat het de mensen graag zien.”

La Cuisine Tilburg

Meer informatie

La Cuisine is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 – 18:00 uur. Op donderdag zijn ze wat langer open in verband met koopavond. Ook is het mogelijk om op afspraak naar de winkel te komen buiten de openingstijden om. Wil je meer informatie over de zaak? Bekijk dan snel de website en volg ze op Facebook.

La Cuisine heeft in de maand juni nog een openingsactie. Bij aankoop van elke keuken krijg je namelijk gratis een Flex Quooker in een kleur naar wens cadeau.