Kids Love Sneakers XL open: ‘Tilburg is een echte sneakerstad’

kids love sneakers

De Heuvelstraat is vanaf woensdagochtend een prachtige winkel rijker. Kids Love Sneakers, dat vijf jaar lang een winkeltje had naast Locals, opent een XL sneakerwinkel voor kinderen. In het prachtige hoekpand tegenover Bagels & Beans kun je terecht voor de gaafste sneakers voor de allerkleinsten.

“Het is echt een vette winkel geworden,” zegt mede-eigenaar Jeroen Mathon. Momenteel zijn ze nog druk met de inkoop en dinsdagavond gaan ze de winkel helemaal afmaken om deze week rustig aan op te starten. De feestelijke opening volgt op zaterdag 14 juli. “Dan organiseren we een soort straatfeestje met activiteiten voor de kids, geven we goodiebags voor de kids weg en verloten we een hoop spullen. Nu willen we rustig aan openen.”

Bredere collectie

In de nieuwe XL store worden de merken uitgebreid. Zo gaan ze Nike, Jordan en Clarks Originals verkopen. Verder hebben ze ‘vet veel’ Herschell tassen en verkopen ze als enige in Tilburg de originele Penny boards voor kinderen.

“We zijn nu echt volwassen aan het worden. We hopen dat we zowel in de winkel als online de komende jaren stappen gaan maken. We willen de grootste zijn en blijven op het gebied van kindersneakers in Nederland. In eerste instantie in Tilburg, daar ligt ons hart. Later willen we er wellicht een andere stad aan toevoegen.”

Echte sneakerhead

Jaren geleden ontstond het idee om een sneakerwinkel voor kinderen te beginnen. “We zijn allebei sneakerheads en houden van kinderen. Maar er zijn al honderd sneakerwinkels en dus gingen we op zoek naar een uniek concept. Dat hebben we met Kids Love Sneakers gevonden.”

Kids Love Sneakers maakte eventjes een uitstapje naar Breda maar dat mislukte helaas. “Breda liet het afweten. We moesten het daar vooral hebben van Belgen. Ons concept slaat denk ik alleen aan in hoofdsteden zoals Amsterdam, Rotterdam en ook Tilburg. Tilburg is bijvoorbeeld ook een echte sneakerstad!”