Kie Ka Kledingruil

Door Rachel Wurms

Een aantal weken geleden (toen het kwik eindelijk boven de 18 uitkwam en heel Nederland dacht dat de lente eindelijk zou beginnen… niet dus) ben ik begonnen met het reorganiseren van mijn kledingkast. Dit was nogal een klus, aangezien mijn kast uitpuilt van de kleding. Het stomme is dat ik maar een klein deel daarvan draag, het andere deel heb ik ooit gekocht maar ligt al jaren ongedragen in mijn kast. Sommige met de kaartjes er nog aan…

Op donderdag 28 maart komen deze ongedragen kledingstukken erg goed van pas! Dan organiseert Marit Meijboom namelijk een grote kledingruilbeurs in de Hall of Fame (NS-Plein 5) in Tilburg, de Kie Ka Kledingruil. Het idee om kleding te ruilen ontstond anderhalf jaar geleden, toen Marit weinig geld had om nieuwe kleren te kopen. Ze organiseerde kledingruilavonden met vriendinnen en dat bleek een groot succes. Steeds meer mensen wilden meedoen, maar daar was haar woonkamer simpelweg te klein voor, dus vandaar dat ze het deze keer groots aanpakt en het in de Hall of Fame heeft georganiseerd.

De bedoeling is dat je minstens 1 volle tas met kleding en/of accessoires meeneemt.
Op Facebook las ik dat iedere deelnemer 2 marktkraambonnetjes krijgt bij binnenkomst. Met deze bonnetjes kun je 2 kledingstukken uitzoeken op de ‘kledingmarkt’. Er is ook een bak met ‘toppers’ waar je, door middel van een loting, kleding uit kan kiezen.

Als kledingliefhebber (en student met een klein budget) wil ik deze kans om nieuwe kleding te scoren natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Dus afgelopen weekend heb ik, speciaal voor de Kie Ka Kledingruil, een stuk of tien kledingstukken in een zak gedaan. Ik heb een paar leuke items gevonden die mij achteraf niet zo goed bleken te staan als ik in de winkel dacht maar waar ik iemand anders vast heel blij mee kan maken. Heb jij al een volle tas klaarstaan?

Wat: Kie Ka Kledingruil
Wanneer: Donderdag 28 maart 2013
Waar: Hall of Fame (NS-Plein 5) in Tilburg
Aanvang: 19:00-20:00
Entree: 3 euro en een zak met kleding

Alle overgebleven kledingstukken gaan naar het project Noppes en Goods for Ghana.