Kiel of jasje opfleuren: de leukste Tilburgse emblemen op een rijtje

emblemen

Over een maandje is het carnaval. Geen goede carnaval, zonder een goede voorbereiding. En dus gaan de Kruiken en Kruikinnen nu al op pad om hun outfit samen te stellen. De traditionele kiel wordt ook bij de jonge Tilburgers steeds populairder en dus is het ook handig om te weten welke emblemen in omloop zijn voor op je outfit. Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

Beginnende kieldrager? Lees dan even deze handleiding.

Onze eigen emblemen

Na het succes van vorig jaar, besloten we ook om dit jaar emblemen uit te brengen. Vijf verschillende waarvan de meesten nu al zijn uitverkocht. We hebben nog één embleem over. Deze is nu te koop via onze webshop.

Willem II emblemen

willem II emblemen

Ook dit jaar kun je verschillende Willem II gerelateerde carnavalsemblemen kopen. Zo kun je een groen-oranje Willem II logo op je kiel strijken en heeft ook De Kruikenzeiker emblemen ontworpen. Eentje met Koning Willem II erop (die is inmiddels uitverkocht), de andere is de Tilburgse vlag.

Emblemen by Ollie’s


Hét emblemenwalhalla in Tilburg is natuurlijk Ollie’s. Hij maakt grandioze emblemen van mooie kwaliteit. Check eens zijn webshop voor de emblemen die hij verkoopt. Met dit jaar nieuw: emblemen van Ferry van de Zaande en Fred van Boesschoten.

Officiële embelemen

emblemen

Natuurlijk mogen officiële emblemen van de carnavalsstichting niet ontbreken op je kiel of outfit. Check daarom snel de webshop van de stichting voor de emblemen van de carnavalsstichting.

Kruikenkroegen

emblemen

Heel veel Kruikenkroegen hebben voortaan hun eigen emblemen. Deze zijn meestal bij de desbetreffende zaak te koop. Loop dus vooral een rondje langs de verschillende kroegen om te vragen of ze emblemen verkopen.

Carnavaleske evenementen bezoeken

emblemen

Bij veel carnavaleske evenementen kun je emblemen kopen van verschillende verenigingen of leuke initiatieven. Bezoek daarom in aanloop naar carnaval veel evenementen en je hebt je kieltje zo vol.

Laat zelf emblemen maken

ivanovic

De tijd dat je stad en land af moest bellen om emblemen te bestellen en dit ook nog eens heel duur was, is gelukkig voorbij. Je kunt met je vriendengroep, vereniging of in je eentje al emblemen ontwerpen en laten maken. Dat kan bijvoorbeeld via deze website. Dan kun je helemaal zelf bepalen wat jij op je kiel zet.

Tips voor je mede Kruiken en Kruikinnen

Missen wij toffe emblemen en weet jij waar deze te verkrijgen zijn? Zet ze in de reactie en help je mede Kruiken en Kruikinnen aan een toffe kiel. En vergeet niet: een kiel moet je door de jaren heen opbouwen. Daardoor gaan er mooie blijvende herinneringen in je kiel zitten. Maak je kiel dus lekker persoonlijk!

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg