Kijk je ogen uit tijdens de nieuwe editie van het Zuidelijk Film Festival On Tour

Zuidelijk Film Festival On Tour

In november vindt een nieuwe editie plaats van het Zuidelijk Film Festival On Tour, een bijzonder, rondreizend filmprogramma met korte films dat op diverse locaties in de stad te zien zal zijn. Georganiseerd door het Zuidelijk Film Festival in samenwerking met Pop Up Cinema. Lees snel verder. 

Het filmprogramma van de tour bestaat uit een selectie van prachtige korte films die vertoond zijn op het Zuidelijk Film Festival 2022.  Filmmakers zullen bij de vertoningen ook aanwezig zijn voor een Q&A na afloop. Het festival richt zich op korte films van filmmakers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen.

Films

Te zien zijn o.a. de zwart komische film WALL #4 van regisseur Lucas Camps, over een bioscooppubliek dat een film afkraakt en een onverwachte wending krijgt, en de film BEAU MONDE van regisseur Hans Vannetelbosch, winnaar van de Publieksprijs op het festival. De film is een mozaïekvertelling in een toprestaurant, waarin het keukenpersoneel en de gasten worden gevolgd. Naarmate de avond vordert, ontdekt de kijker dieperliggende conflicten en de schrijnende aard van sommige personages. De ware aard van deze ‘Beau Monde’ komt aan de oppervlakte drijven.

Vertoningen

Op vrijdag 4 november om 20:00 uur zal de tour van start gaan bij Buurthuis Jeruzalem. Een tweede vertoning volgt op vrijdag 11 november om 19:00 uur bij Cinecitta. De tour zal worden afgesloten op donderdag 17 november om 20:00 uur bij Heyhoef Cinema in de Reeshof. Het filmprogramma is geschikt vanaf 16 jaar en ouder. Meer informatie over het programma vindt je op de website.