Kinderboekenweek 2013: Klaar voor de start!

De 59ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober 2013. Het thema van de Kinderboekenweek is sport en spel en heeft als motto: Klaar voor de start! In de Bibliotheek Midden-Brabant zijn allerlei activiteiten voor kinderen. Bovendien maken kinderen kans op vrijkaartjes voor zwemmen en schaatsen.

Wie kent er geen mooi hoogtepunt tijdens een sportwedstrijd of gymles? Een prestatie die alle verwachtingen overtrof? Of juist een beduidend minder heroïsch optreden? Overwinningen, nederlagen, hoogte- en dieptepunten. Met het motto 'Klaar voor de start!' en sport en spel als thema gaan we op zoek naar die beslissende gebeurtenissen in kinderboeken. 'Klaar voor de start!' biedt alle ingrediënten voor een groot leesfeest voor iedereen. Zo levert deze Kinderboekenweek alleen maar winnaars op.

Activiteiten
Bij de Bibliotheek Midden-Brabant is natuurlijk weer van alles te doen, zoals een muzikale meespeelvoorstelling, een workshop waardoor kinderen nu echt hun fantasie tot leven zien komen, een strip- en illustratieworkshop en een theatervoorstelling over sportsokken en wipkippen. Kijk op www.bibliotheekmb.nl/kinderboekenweek voor een overzicht van alle activiteiten.

Vrijkaartjes
Tijdens de Kinderboekenweek maken kinderen kans op vrijkaartjes voor zwemmen en schaatsen, mogelijk gemaakt door het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg. Kinderen kunnen in de bibliotheek hun uitleenbonnetje inleveren en maken dan kans op deze vrijkaartjes. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een digitale quiz op een iPad waarmee zij kans maken op deze kaarten. En speciaal voor kinderen van 4 t/m 8 jaar is er een leuke kleurplaatwedstrijd. De digitale quiz en kleurplaat zijn te vinden in alle vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant. Na de herfstvakantie krijgen alle winnaars bericht.