Kindercampus Oculus: kinderopvang en onderwijs verder in Loven-Besterd

Kindercampus

Als je echt aan de ontwikkeling van kinderen wilt werken, dan moet je de grenzen tussen kinderopvang en basisonderwijs durven laten varen. Dat is de mening van OBS Yore, Eerste Jan Ligthartschool en kinderopvang Anak Anak in de wijk Loven-Besterd. Sinds 28 augustus zijn verenigd onder één naam: Kindercampus Oculus. Eén vertrouwde plek voor kinderen; van hun babyjaren tot aan hun puberteit.

Oculus staat voor ‘oog’. Oog voor ieder kind. Dat is waar de nieuwe kindercampus voor staat. Dat doet natuurlijk iedere school of kinderopvang, maar bij Oculus gaan ze net een stap verder. De teams van de kinderopvang en de school kennen vrijwel ieder kind. Er is regelmatig overleg en ze kijken bij elkaar in de keuken, waardoor bijvoorbeeld de leerkrachten van groep 1 de kinderen van het kinderdagverblijf al goed kennen.

Geen scheiding

Er is geen fysieke scheiding meer tussen kinderdagverblijf, school en bso. De kinderen van 0 tot en met 7 jaar zitten – zodra de verbouwing klaar is – bij elkaar in één gebouw. De kinderen van 8 tot 13 jaar ontmoeten elkaar in het andere gebouw aan het St. Willebrordplein. Daar kunnen kinderen ook na school terecht.

Kleinschalig

De kleinschalige opzet van de campus leent zich daar ook voor. Als ouder hoef je dus niet bang te zijn dat je kind verloren loopt. Integendeel. De school kiest bewust voor een maximum aantal leerlingen van 350. Door de opsplitsing van de gebouwen is er veel rust en overzicht voor de kinderen. Bovendien wordt de kindercampus in een nieuw, modern jasje gestoken waarbij er rekening mee wordt gehouden dat je elkaar ook letterlijk goed moet kunnen zien.

Groen

Niet alleen de overgang is natuurlijk binnen de Kindercampus Oculus. Er is veel aandacht voor buiten zijn, bewustzijn van de natuur. Er wordt veel gewerkt met natuurlijke materialen. Zo wordt er bijvoorbeeld niet alleen gerekend op het bord, maar ook buiten. Met takken, of eierdozen.

Kindercampus Oculus