Kinderdagverblijf Vrijmoet eerste opvang met een Towergarden

Towergarden

Dat groenten en fruit erg belangrijk zijn weten ze ook bij kinderdagverblijf Vrijmoet. Zij laten kinderen van jongs af aan al kennismaken met allerlei verschillende soorten, kleuren, smaken en structuren groenten en fruit. Binnenkort komt Vrijmoet met iets unieks: als eerste kinderopvanginstelling in Nederland gaan zij werken met een Towergarden.

Towergarden

Voor veel mensen is een Towergarden nog een onbekend fenomeen en ook voor Vrijmoet is het nieuw. Het is een verticale moestuin met enorm veel voordelen ten opzichte van het traditionele moestuinieren. Zo wordt er zo’n 95% water bespaart en ook neemt het een stuk minder ruimte in beslag.

Ook zal er een hogere voedingswaarde zitten in de oogst en dit terwijl de arbeidsintensiviteit lager wordt. In een Towergarden kan alles wat boven de grond groeit gekweekt worden. Behalve groenten en fruit behoren ook kruiden en (eetbare) bloemen tot de mogelijkheden.

Suzanne Broers

Omdat het nog een onbekend fenomeen is worden de pedagogisch medewerkers van Vrijmoet eerst nog getraind in het gebruik van de garden. Dit gebeurt door Suzanne Broers. Zij is de eerste en tot nu toe nog de enige towergarden-deskundige in Nederland. Hierna zullen de medewerkers van Vrijmoet ook uit de voeten kunnen met deze garden.