Nieuws

Ontdekclub
Let op! Dit artikel is al 531 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Kinderen aan de slag met techniek: Ontdekstation013 start Ontdekclub

Vanaf 12 maart start Ontdekstation013 met een nieuw initiatief: de Ontdekclub. Doel is nog meer kinderen de kans te geven zelf bezig te zijn met techniek en te ontdekken wat je hiermee allemaal mee kunt. Na schooltijd kunnen kinderen – naast voetbal, hockey, dansen en muziek – nu ook ‘op techniek’.

Wat gaan ze doen?

Kinderen gaan aan de slag met houtbewerking, filmtechniek en elektriciteit. Natuurlijk op een manier die past bij hun leeftijd. Zo leren ze timmeren, zagen, schroeven en houtverbindingen maken en zetten een eigen werkstuk van hout in elkaar. Daarnaast gaan ze een vlog maken: wat komt daar allemaal bij kijken en hoe zet je het green screen hierbij in? Ook krijgen ze de vraag voorgelegd hoe ze zelf elektriciteit kunnen opwekken.  Zo is er iedere week een leuke middag rondom het thema ‘wetenschap & techniek’ en dat acht weken lang.

Hoe kunnen ze meedoen?

Kinderen die mee willen doen hoeven echt geen bollebozen te zijn of al veel te weten over techniek. Iedereen die het leuk vindt om nieuwe dingen uit te proberen en zelf te ontdekken wat je kunt met techniek, kan meedoen.

De Ontdekclub start op 12 maart en is iedere donderdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur. Het gaat om acht middagen, totale kosten € 80,-. voor vragen en aanmelden kun je mailen naar info@ontdekstation013.nl.

Reageer op dit bericht